Rekorder a Barbie

|

Az amerikai és magyar mozipénztáraknál

Greta Gerwig hivatalosan is a legnépszerűbb női rendező Hollywoodban, miután filmje, a Barbie nyitóhétvégéjén 155 millió dolláros bevételt generált az USA-ban, ezzel maga mögé utasítva az addigi rekordtartó Patty Jenkins Wonder Woman filmjét.

Hollywoodban öröm az ürömben az idei év egyik legnagyobb nyitóhétvégéje, amelyen a Mattel kultikus játékbabájának élőszereplős adaptációja mellett az Oppenheimer, Christopher Nolan meglehetősen sötétebb tónusú filmje is hatalmas sikert aratott. Közel 80 millió dolláros bevételével erős második befutóként ünnepelhet a pandémia utáni időszak egyik legsikeresebb amerikai hétvégéjén.

Természetesen nem csak a tenegerentúlon söpört végig a Barbie-láz a hétvégén. A nemzetközi pénztárakban (az USA kivételével) összesen 174 millió dolláros bevételt prediktálnak, amivel már most az év egyik (ha nem A) legsikeresebb filmjének számít.

A hazai mozikban összesen 111 ezer néző látta a hétvégén a Barbie-t, ezzel nem csupán a hétvége legnézettebb filmje (ezzel maga mögé utasítva Christopher Nolan filmjét), de az év legerősebb mozibemutatójának címével is büszkélkedhet.

A Barbie-mánia Hollywood sztrájkhullámjának kezdetén robbant ki, talán a legjobb pillanatban ahhoz, hogy az álomgyár megőrizze fakulóban lévő csillogását.

Barbie és Oppenheimer a Magyar filmadatbázison

CÍMKÉK: