Újranyit a Müpa

|

Zubin Mehta, Valerij Gergijev, Anoushka Shankar, Bécsi Filharmonikusok, Győri Balett

Világsztárokkal, a hazai kulturális élet ikonjaival, visszatérő és új programokkal készül júniusi újranyitására a Müpa. A pezsgő nyári időszak mellett a 2021/2022-es évad is különleges produkciókat ígér.

Hosszú szünet után újranyit a Müpa      Fotó: Posztos János

Közel egy év online közvetítései után az ország egyik legjelentősebb kulturális intézménye újra megnyitja kapuit. Az alkalomhoz méltó kínálatukban minden megtalálható a Müpa-repertoárban, de a pezsgő nyári kínálat után induló 2021/2022-es évad is tartogat meglepetéseket.

Kamarazenei különlegességek és nagyszínpadi művek, zenés színpadi produkciók, családi és ifjúsági programok legendás zenekarok és sztárszólisták főszereplésével. A Maggio Musicale Fiorentino Zenekara élén tér vissza Budapestre a 85 esztendős karmesterlegenda, Zubin Mehta. De fellép a Bécsi Szimfonikusokkal Andrés Orozco-Estrada és Sarah Connolly, a Mariinszkij Színház Zenekarával Valerij Gergijev, a Bécsi Filharmonikusokkal Thomas Adès, valamint Yolanda Anna Netrebko, Auyanet, Anaïs Constans, John Osborn, és a Le Concert Spirituel is.

Anna Netrebko     Fotó: Kirk Edwards

Ősszel megújulva folytatódik a Müpa és a Fesztiválzenekar közös programsorozata, az Európai Hidak. Ez alkalommal nemzet helyett Berlin városa kerül reflektorfénybe. De az egész napos zenei maraton sem marad el, 2022-ben Richard Strauss életművét dolgozza fel a Művészetek Palotája.

A Cziffra György-emlékév alkalmából olyan alkotók tisztelegnek a legendás művész emléke előtt, mint a zongoravirtuóz Gyenyisz Macujev és Francia Rádió Filharmonikus Zenekara, amely Eötvös Péter Cziffra Psodia című művének ősbemutatójára készül.

Recirquel_Solus     Fotó: Hirling_Bálint

Az operától a táncművészeten, világzenén, könnyűzenén és újcirkuszon át az irodalomig a kulturális műfajok széles merítésébe olyan világsztárok is bekerültek, mint Anoushka Shankar, a hússzoros Grammy-díjas Pat Metheny, és visszatér Avishai Cohen és Jacob Collier is. 2021 augusztusától friss arculattal, kültéri színpaddal, JazzTime néven várja a közönséget a Müpa nyárzáró-évadnyitó jazzfesztiválja.

Anoushka Shankar     Fotó: Anushka Menon

A Müpa 2021/22-es évadának művésze Baráth Emőke, együttese pedig ismét a Győri Balett lesz. Műsorukban a pandémia sújtotta évben elmaradt műveket is bemutatják.

A repertoár mellett a jegyértékesítés rendszere is frissül, ugyanis az új szezonban nem lesznek elérhető bérletek. Egyenként lehet jegyet váltani az előadásokra. További információk a jegyekről és az új évadról a Müpa honlapján.

CÍMKÉK: