Színikritikusok Díja 2015

|

Molnár Piroska, Székely Csaba, Mohácsi János, Krizsán Szilvia, Trill Zsolt

2015. szeptember 20-án adták át a Színikritikusok Díját a Trafó – Kortárs Művészetek Házában.

3

A legjobb előadás: e föld befogad avagy SZÁMODRA HELY (Örkény István Színház, rendezte: Mohácsi János)       Fotó: Gordon Eszter

Ötödik alkalommal adtak át életműdíjat: Törőcsik Mari, Senkálszky Endre, Zsámbéki Gábor és Fodor Tamás után most Molnár Piroskát, a Nemzet Színészét, a Thália Színház tagját díjazták.

A legjobb előadás a Mohácsi János rendezte e föld befogad AVAGY SZÁMODRA HELY, az Örkény István Színház produkciója lett.

A Katona József Színház Faust I-II. című előadása négy díjat kapott: Monori Lili lett a legjobb női mellékszereplő, Ágh Mártoné a legjobb díszlet, Dargay Marcellé a legjobb színházi zene, a különdíjat pedig Márton László kapta a Faust újrafordításáért.

IMG_0744 (2) (763x1200)

Legjobb férfi főszereplő: Trill Zsolt (Brand, Nemzeti Színház)

Két díjat kapott a Nemzeti Színház Brand című produkciója: Zsótér Sándor vette át a legjobb rendezésért, Trill Zsolt a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat.

A Budapest Bábszínház Kabaré című előadása is két díjjal gazdagodott: ez lett – megosztva – a legjobb zenés/szórakoztató előadás (rendező: Alföldi Róbert), a legjobb férfi mellékszereplő Bercsényi Péter.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház Vitéz Mihály című előadásához szintén két díj kötődik: Székely Csaba kapta a legjobb új magyar dráma díját, Pilinyi Márta pedig a legjobb jelmezért vette át az elismerést.

5E2C9014

Hajduk Károly és Kurta Niké a Heilbronni Katica előadásában       Fotó: Gordon Eszter

A Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság koprodukciójában bemutatott Koldusopera (rendező: Bodó Viktor) kapta – megosztva – a legjobb zenés/szórakoztató előadás díját, míg A heilbronni Katica (rendező: Kovács D. Dániel) lett a legjobb független színházi előadás.

IMG_0734 (2) (1200x1046)

A legjobb női főszereplő: Krizsán Szilvia (Bánk bán, Újvidéki Színház)

A legjobb női főszereplő Krizsán Szilvia lett az Újvidéki Színház Bánk bán című előadásában nyújtott alakításáért.

A legjobb gyermek- és ifjúsági előadás a Stúdió K Színház és a Tatabányai Jászai Mari Színház, Népház koprodukciója, a Maya hajója lett (rendező: Fodor Tamás).

A legígéretesebb pályakezdő ifj. Vidnyánszky Attila.

CÍMKÉK: