Erdélyi Hét a Gyulai Várszínházban

|

2019. augusztus 1-7.

A Gyulai Várszínház nyári évadának,  másfél hónapos összművészeti fesztiváljának tavaly óta szerves része az Erdélyi Hét színházi fesztivál, amelynek minden napján más-más erdélyi magyar színház előadásával találkozhatunk.

Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház – Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk

Így láthatjuk majd idén augusztus 1-7. között a nagyváradi Szigligeti Színház előadásában az Egy szerelem három éjszakája című musicalt, Hubay Miklós–Ránki György–Vas István klasszikusát, amit az első magyar musicalként is emlegetnek. A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház a Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai című bábelőadását, illetve a Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk című darabját hozza Gyulára.

Temesvári Csiky Gergely Állami Színház – Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata – Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc

A marosvásárhelyi Spectrum Színház, a Maros Művészegyüttes és a Kisvárdai Várszínház közös produkciójaként szerepel Tamási Áron remekműve a Tündöklő Jeromos. A temesvári Csiky Gergely Állami Színház és a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc címmel adja elő Jordi Galcerán darabját. Kolozsvárról két előadás is érkezik, a Ligetet a Váróterem Projekt, a Homemade címűt a Kolozsvári Állami Magyar Színház adja elő. A csíkszeredai Csíki Játékszín a Mágnás Miska című operettjét mutatja be.

Nagyváradi Szigligeti Színház – Egy szerelem három éjszakája

A Gyulai Várszínházban hagyományos felolvasószínházi előadást is az Erdélyi Hétre szervezték idén: a Semmit se bánok című Székely Csaba-darabot Sebestyén Aba rendezésében láthatjuk majd.

Gyulai Várszinház

CÍMKÉK: