ARC

|

Hova tovább?

November 1-ig az újbudai Bikás parkban, Budapesten tekinthető meg  a 20. ARC kiállítás

Vercz Dávid: Zűrhajós – Magyar az űrben

Zsűri és díjazottak

Idén sem egyetlen ember gondolatai vezették a kiállítás képeinek kiválasztását. A 766 pályamunka sorsáról a 20 szakemberből álló zsűri döntött.

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2020. október 2-án, a járványügyi helyzetre való tekintettel zártkörű díjátadón kerültek átadásra.

A legjobb alkotásnak járó díjat Elter Zsolt, „Szerelem a korona idején” című alkotása kapta. Második helyezett Sipos Zoltán, „Az utolsó kapcsolja le” című képe lett. Harmadik helyezést ért el Szőke Dávid, „Hello ubik” című munkájával.

A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Mel Szalkai, „Lölöland” című műve kapta.

Somlai Anna: Hova tovább Narniába

A Hammer Agency különdíját Szücs János, „Noé/Noah 2020” című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból világszínvonalú megoldást nyújtott.

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még küzdenek a pályaművek. A szervezők arra biztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR-kód segítségével, vagy az ARC weboldalán 2020. november 1-ig. A közönségdíjazott alkotást 2020. november elején hirdetik ki.

A WHUMM.COM oldallal együttműködésben idén is, az idei és az elmúlt hét évben kiállított művek közül bármelyik, különböző méretben és formátumban online megvásárolható.

Szőke Dávid: Hello ubik

ARCOSTÁRSAINK

Az ARC onlájn pályázati rendszerét idén is az EContest biztosítja. Közreműködő további ARCOSTÁRSAK: ÚJBUDA, BUDAPEST, HVG, Tiszta Energiák, Elektrobiker, DELL, Funzine, Kreatív, Media1, Média 11 kft., Civilizáció, Summa Artium, Randivonal, Sziget, Oázis Computer, Wacom, Mandala Jógastúdiók, Merida, Medence Csoport, Godot Galéria, BMC, Bortársaság, Club Mate, Budapest Park, Relatív Reklámügynökség, Zhao Zhou, A38 és többen mások.

Szücs János Covid ubi

ÚJBUDA büszke arra, hogy befogadhatja és támogathatja Magyarország legnagyobb köztéri tárlatát. A városvezetés fontosnak tartja, hogy Újbudát: a Karinthyak otthonát, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond és még sok alkotó hazáját visszahelyezze a kultúra térképére. Az ARC Kiállítás is egy mérföldkő ezen az úton. A szólásszabadság és a kulturális sokszínűség jegyében a főváros legnépesebb kerülete szívesen látja vendégül a szabad és kritikus szellem ikonikus seregszemléjét.

TYCQ Winnie the Ping

Idén, a Tiszta Energiák szakemberei kipróbálják, hogy az elkövetkezendő ARC kiállítások éjszakai megvilágításához szükséges energiáját a nap sugárzásából állítsák elő a rendezvény helyszínén.

facebook.com/arcmagazin

Szemerédi Barbara: Social Distancing

20. ARC közérzeti kiállítás / 2020. október 2. – november 1.
Budapest, XI. ker., Újbuda, Bikás park

CÍMKÉK: