Mesterjátszma közönségtalálkozók

|

Mácsai Pál és Váradi Gergely újra a nagyvásznon

November 9-től Hajduk Károly, Mácsai Pál, Váradi Gergely, Péterfy Bori és Varga-Járó Sára főszereplésével kerül a hazai mozikba Tóth Barnabás új filmje, a Mesterjátszma. Az alkotók országszerte mesélnek a film kulisszatitkairól – Budapest mellett Győrben, Kecskeméten, Békéscsabán, Szombathelyen, Szegeden, Szentendrén és Szolnokon is közönségtalálkozókkal várják a váratlan fordulatokkal teli mozifilm nézőit.

Az itthon a Cinefesten bemutatkozó és ott rögtön közönségdíjat nyerő Mesterjátszma Stefan Zweig Sakknovellájának szabad adaptációja. A történet szerint Márta és István az utolsó menekültvonattal próbálja elhagyni Magyarországot ‘56 novemberében. A fiatal pár mellett az egyház felbecsülhetetlen értékű ereklyéi is a nyugati határ, a szabad világ felé tartanak, melyek útját B-ből, a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálják kiszedni. A szereplők történetei a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást, melyen már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét.

Az Oscar shortlistjéig jutó Akik maradtak után a rendező újra együtt dolgozott Hajduk Károllyal a Mesterjátszmában – az összeszokott pároshoz olyan kiváló színészek csatlakoztak, mint A besúgóval ismertté vált Váradi Gergely, az ország kedvence, Mácsai Pál, vagy az énekesként és színészként is egyaránt népszerű Péterfy Bori. Az ismert arcok mellett egy ifjú tehetség is bemutatkozik a filmvásznon: Varga-Járó Sára rögtön főszereppel bizonyította rátermettségét.

Tóth Barnabás: Mesterjátszma

A filmet országszerte közönségtalálkozók kísérik, ahol a nézők közvetlenül az alkotókat faggathatjták a Mesterjátszma kulisszatitkairól. November 9-én a Puskin Moziban Szalai Károly vágó és Lisztes Linda, november 9-én a győri Rómer Házban Tóth Barnabás és Hajduk Károly, november 11-én a Cinema City Mammutban Hajduk Károly, november 12-én a Művész Moziban Tóth Barnabás és Váradi Gergely, november 14-én a kecskeméti Otthon Moziban Tóth Barnabás és Varga-Járó Sára, november 16-án a békéscsabai Center Moziban Tóth Barnabás és Hajduk Károly, november 17-én az ETELE Cinemában Tóth Barnabás és Péterfy Bori, november 21-én a szombathelyi Agora Savaria Filmszínházban Tóth Barnabás és Lisztes Linda online, november 24-én a szegedi Belvárosi Moziban Tóth Barnabás és Varga-Járó Sára, november 24-én a Premier Kultcaféban Szurmay-Palotai Piroska sakkszakértő, Lisztes Linda és Fonyódi Tibor, forgatókönyvíró,  november 25-én a Cinema City Westendben Mácsai Pál, november 30-án a szentendrei P’Art Moziban Tóth Barnabás és Hajduk Károly, december 1-jén a szolnoki Tisza P’Art Moziban pedig Tóth Barnabás és David Yengibarian, a film egyik kiemelt szereplője lesznek a vendégek.

CÍMKÉK: