Lynch pályázat

|

Két kategóriában

A Budapest FotóFesztivál szervezője és a Műcsarnok filmes és fotós pályázatot hirdet a Műcsarnokban látható David Lynch kiállításához kapcsolódóan.

A pályázat két fő kategóriából áll:

-„Kis történetek, kis titkok” professzionális rövidfilm pályázat

Ebben a kategóriában olyan pályaműveket vár a zsűri, amelyek David Lynch munkásságától, és különösképpen mostani budapesti kiállításától inspirálódva, az ő szellemiségéhez hűen, de egyéni módon tárják föl és mutatják be a film esz­közeivel Lynch alkotói világának karakterét, képi világának és hangi univerzumának roppant változatos, markánsan egyedi jellegét.

A kiírók alapos és elmélyült videó munkákat várnak, de a David Lynch-re annyira jellemző finom iróniát is szeretnék viszontlátni. A józan realitás és a béklyók nélküli szürrealitás határvidékeit szeretnék látni a pályamunkákban.

-„Gyermekkori (rém)álmok” nyílt fotópályázat

A fotópályázatra olyan munkákat várnak a szervezők, amelyek David Lynch mun­kásságához és szellemiségéhez hűen, de egyéni módon tár­ják föl és mutatják be a fotográfia eszközeivel a gyermekkor vizuális emlékeit, a gyakran rejtőző, néha félig a tudatalattiban szunnyadó, s nem is mindig kellemes, melengető vagy boldo­gító képeket.

Pályaművek az alábbi kategóriákban adhatók be:

  • „Gyermekkori (rém)álmok” (egyedi)
  • „Gyermekkori (rém)álmok” (sorozat)

A pályázatra való nevezés és a pályaművek beküldése díjmentes.

A pályaművek elbírálását mindkét kategóriában – többfordulós kiválasztással – szakmai zsűri látja el.

A pályázat zsűrizése anonim.

A pályaművek beadási határideje egységesen: 2019. május 10.

Pályázni kizárólag online módon lehet, jelen pályázat hivatalos honlapján (https://budapestphotofestival2019.econtest.hu). A pályázás és a zsűrizés technikai lebonyolítását az eContest pályázatkezelő rendszer támogatja. A pályázat oldaláról lehet az eContest rend­szerbe regisztrálni és/vagy bejelentkezni, majd nevezni és pályaműveket feltölteni. A zsűri is ebben a rendszerben fogja értékelni a beérkezett pályaműveket.

Nevezni 2019. március 20. 10:00 órától 2019. május 10. 12:00 óráig lehet.

További információk az alábbi linken találhatóak http://mucsarnok.hu/hirek/hir.php?mid=JoKv8xvpfkg7WbDyD5HJKY

CÍMKÉK: