Everything, everything

|

Minden, minden

A történet a 21. századi tinilányok életét abszolút korhűen mutatja be addig a pontig, amikor a chaten megismert, egyébként a szomszédban lakó fiúval eljönne az első személyes találkozás.

„… biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége…”  

Nicola Yoon 2016-ban megjelent első regényének filmadaptációja alig egy évre a könyv megjelenése után, J. Mills Goodloe forgatókönyve alapján, Stella Meghie rendezésében augusztus 3-án került a hazai mozik repertoárjába. Az IMDb –n 6,3 ra értékelt amerikai romantikus dráma angol címének magyarra fordítása kivételesen nem okozott nagy gondot a magyar filmeseknek.  Everything, everything, azaz Minden minden.

A történet a 21. századi tinilányok életét abszolút korhűen mutatja be addig a pontig, amikor a chaten megismert, egyébként szomszédban lakó fiúval eljönne az első személyes találkozás. Maddy (Amandla Stenberg) ugyanis ritka immunbetegsége miatt nem hagyhatja el otthonát.

„Nagyon ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem.”

A külvilágtól hermetikusan elzárt üvegpalotában élő hercegnő szürke hétköznapjai ugyanazzal a rutinnal váltják egymást. Vizsgálatok, fertőtlenítő fürdő, és az egyetlen menekülő út a valóságból, a bárhova elrepítő olvasás. A nyugalmat a szomszédba költöző család fekete ruhás, hosszú hajú kamasz fiának Ollynak (Nick Robinson) a megpillantása oszlatja el.

„Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve… biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni.  És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége…”

A szerelem első látásra után Maddy a fiú csókjairól ábrándozik, de ezek az ábrándok hamar túlnőnek a lány érzésein, és már nem elég az üvegfalon keresztüli tenyér-összeérintés.  Úgy érzi, mindent kockára tenne azért, hogy Ollyval lehessen. A küszöbön kilépve, egy olyan új életbe csöppen, amit még egyetlen Földre született embert sem élt túl.

A kérdés csupán annyi, hogy mikor jön el az utolsó pillanat, és hogy a szerelem gyógyír-e a halálos betegségre?

RENDEZŐ: Stella Meghie
ÍRÓ: Nicola Yoon
FORGATÓKÖNYVÍRÓ: J. Mills Goodloe
SZEREPLŐK: Nick RobinsonTaylor HicksonAna de la RegueraAmandla StenbergAnika Noni RoseDan PaynePeter BensonFarryn VanHumbeckDanube R. Hermosillo

A Minden minden a Magyar Film Adatbázison

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

CÍMKÉK: