A legjobb magyar előzetesek és filmplakátok

|

Átadták az Arany Blende-díjakat

A legjobb előzetes díját a Larry teasere és traileréért Bouandel Doraya kapta, a legjobb dokumentumfilm-előzetest a KIM-ért vihette haza Pamuki Krisztián, a legjobb plakát díját pedig a Nyugati nyaralásért vehette át Pálmai Tamás.

A díjátadó december 14-én, a Cinema Mom-ban zajlott és a szobrok átadásán túl olyan programok színesítették, mint egy beszélgetés a Besúgó sorozat kampányáról, az egyik első magyar előzetes, az 1948-as  Mágnás Miska trailerjének levetítése és a jövőre a tévéképernyőkre kerülő Aranyszív című sorozat előzetes-premierje is.

A legjobb előzetesek és plakátok díja mellett ezüst és bronz-szobrokat is kiosztottak, a kivitelezés mellett pedig idén a filmek kommunikációs stratégiáját is díjazták.

Ennek megfelelően a zsűri is a kreatív szakma számos területéről érkezett. Név szerint Bálint Péter, a Filmforgalmazók Egyesületének elnöke, Horváth Andrea, a Café Communications társ-kreatívigazgatója, Lajer László az AMC promo producere, Tuza-Ritter Bernadett, vágó és filmrendező, valamint Varsics Péter trailer producer és filmrendező.

A nyertes filmelőzetesek:

Arany blende: Bouandel Doraya – Larry

Ezüst blende: Bedő Barna – Magasságok és mélységek

Bronz blende: Bouandel Doraya – Kilakoltatás

Neon blende a legjobb dokumentumfilmért: Pamuki Krisztián – KIM

A nyertes filmplakátok

Legjobb plakátkoncepció: Pálmai Tamás – Nyugati nyaralás

Legjobb kampányplakát: Góg Emese és Török Ádám (Robbit Creative) – Larry

Legjobb kraft: Frank Rizzo – Szelíd

CÍMKÉK: