A Semmelweis díjnyertes Los Angelesben

|

Három díjat nyert a Semmelweis-film a 21. Los Angeles-i Magyar filmfesztiválon

Három díjat is bezsebelt Koltai Lajos Semmelweis című filmje a 21. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon: Koltai Lajos a legjobb rendezőnek járó díjat, Vécsei H Miklós a legjobb színész, Nagy Katica pedig a legjobb színésznő díját nyerte el, Román Katalinnal, a Hat hét főszereplőjével megosztva.

Az Oscar-jelölt Koltai Lajos filmje nyitotta meg a november 27-31-ig tartó, ötnapos filmfesztivált, amelyen Káel Csaba kormánybiztos és Colleen Bell, az Egyesült Államok korábbi magyar nagykövete és a California Film Commission vezetője is részt vett.

A fesztiválon összesen 19 magyar filmet láthatott a közönség a Los Angeles-i Laemmle Monica Film Centerben. A Semmelweis mellett Szakonyi Noémi filmje, a Hat hét a legjobb rendező és a legjobb női főszereplő díját érdemelte ki, a legjobb forgatókönyvnek járó elismerés pedig Köbli Norberthez került a Blokád című filmért. A legjobb operatőr díja Győri Márkot illette, a Hadikért.

Hat hét

Széles Tamás kapta meg a legjobb dokumentumfilm díját az Amerika grófja című filmért, amely Haraszthy Ágoston, a kaliforniai szőlőtermesztés magyar alapítójának történetét meséli el.

A Semmelweis-film 2023. november 30-tól lesz látható a magyar mozikban, az InterCom forgalmazásában.

CÍMKÉK: