Új évad az Örkény Színházban

|

10 bemutató, 2 fesztivál

  Az évad első bemutatója október 1-én várható, de addig is az augusztus 27-29 között megrendezett Terézvárosi Fesztiválon, szeptember 4-én pedig az Örkény Kert színházi és zenei napján találkozhatunk a társulattal.

A társulat
Fotók: Horváth Judit

Október 1-én a A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kertében Bodó Viktor rendezésében a 33 álom című produkció lesz az évad első bemutatója a színház nagyszínpadán. Vele párhuzamosan az Örkény Stúdióban Kovács D. Dániel Eszterházy Péter  33 változat Haydn koponyára című drámáját állítja színpadra.

Október 29-től Tarnóczi Jakab Winterreise darabja mutatkozik be a stúdióban Borsi-Balogh Máté előadásában.

A következő bemutató november 26-án, a nagyszínpadon Bertold Brecht A szecsuáni jó ember című példázata Mácsai Pál rendezésében. Ezt Gáspár Ildikó rendezésében Szabó Magda klasszikusa, Az ajtó követi március 25-én. Aznap mutatják be a stúdióban Ingmar Bergman Jelenetek a bábuk életéből című 1980-as kultfilmjének színpadi adaptációját Ördög Tamás, a Dollár Papa Gyermekei társulat vezetője jegyzi.

Ugyanitt május 13-án Schwechtje Mihály Szex. Újra. El. című rendezése látható először. Takács Nóra Diána Órabordal című önálló zenés estje június 3-án a Stúdióban debütál, a sort pedig június 16-án A nemzet özvegye című produkcióval Kelemen Kristóf zárja szerzői és rendezői funkcióban.

Az évad második felétől pedig folytatódik az  ÖrkényKÖZtér az Asbóth utcai stúdióban. Itt egy közösségi alkotóhelyszínt álmodott meg a színház melyben felnőttek, diákok és gyerekek egyaránt részt vehetnek színházpedagógiai programokon, beszélgetéseken és workshopokon.

Szeptember 4-én a színház Erzsébetváros önkormányzatával közösen a tizedik alkalommal rendezi meg az Örkény Kertet.

Három helyszínen jazz, világzenei és komolyzenei koncertekkel és színpadi előadásokkal várják a közönséget olyan fellépőkkel, mint Csuja Imre, a Medikus Zenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, Palya Bea és az Örkény Esztrád.

CÍMKÉK: