Ősszel is ODE Egyetem

|

Novemberben, Budapesten

November 6-ig lehet jelentkezni az Országos Diákszínjátszó Egyesület 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési programjaira: novemberben Budapesten a két legnépszerűbb képzés várja az érdeklődőket.

2021-ben a több mint három évtizedes múltra visszatekintő hazai diákszínjátszó mozgalmat koordináló Országos Diákszínjátszó Egyesület (ODE) önköltséges, akkreditált pedagógus-továbbképzési programot indított ODE Egyetem elnevezéssel pedagógusok, csoportvezetők és minden érdeklődő számára. A programok a hétévente teljesítendő 120 órányi képzési részvételnek megfeleltethetők.

Az ODE az online és jelenléti alkalmakat tartalmazó képzésekkel elsősorban azokat az elkötelezett pedagógus kollégákat kívánja megszólítani, akik a meglévő tudásukat akarják rendszerben látni vagy felfrissíteni, illetve azokat is, akik még csak most ismerkednek a diákszínjátszás örömeivel. Az első képzések 2021 tavasza és 2022 nyara között nagy sikerrel zajlottak le: az ott szerzett tapasztalatok birtokában az ODE Egyetem idén novemberben újra megnyitja virtuális és valóságos kapuit, Budapesten két képzést kínálva az érdeklődő pedagógusoknak.

November 12-20. között a diákszínjátszókkal foglalkozó pedagógusok Perényi Balázs irányításával rendezői alapismereteket sajátíthatnak el, november 11-27. között Fekete Anikó vezetésével pedig a kreatív zene módszertanával ismerkedhetnek meg.

A 30 órás képzések felelősei és vezetői szakterületük országosan ismert képviselői, akik az ODE felkérésére több évtizedes gyakorlati tapasztalatukat sűrítették össze a programok kidolgozásakor. Idén ősszel mindkét képzés esetében az első blokkok indulnak újból: akik azt sikeresen elvégzik, „következő osztályba léphetnek”, azaz részt vehetnek a hamarosan induló második 30 órás képzéseken.

A továbbképzési programok útnak indításával az ODE régóta létező igényre kíván minőségi választ adni. Az európai összehasonlításban is egyedülállóan gazdag hazai diákszínjátszó mozgalom további fejlődéséhez már rövid távon is jelentősen hozzájárulnak az új képzések.

A jelentkezési határidő és további részletek a www.odeegyetem.hu honlapon elérhetőek, minden további kérdést az odeegyetem@gmail.com címre várnak a szervezők.

CÍMKÉK: