Nagy Péter István a legígéretesebb pályakezdő

|

Színikritikusok díjátadója szeptember 12-én

A Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján Nagy Péter István kapja a legígéretesebb pályakezdő kategória díját. A díjátadóra szeptember 12-én kerül sor a Bethlen Téri Színházban.

Nagy Péter István. Forrás: www.szfe.hu

A Színházi Kritikusok Céhe idén szeptemberben 42. alkalommal adja át a Színikritikusok díját. Mivel az elmúlt időszakot a koronavírus-járvány jelentős mértékben befolyásolta, a céh tagjai ideiglenesen átalakított kategóriákban a 2019/2020-as és a 2020/2021-es évadok emlékezetes és fontos teljesítményeit ismerik el. További változás, hogy idén nem a jelöltek listáját, hanem a díjazottak nevét egyenként hozzák nyilvánosságra a díjátadó est előtti hetekben.

Először az 1998/1999-es évadban tűntették ki a legígéretesebb pályakezdőket. 2021-ben ezt a díjat Nagy Péter István kapja.

Színikritikusok díja

A már korábban bejelentett díjazottak:

A Színházi Kritikusok Céhe életműdíját Szakács Györgyi jelmeztervező kapja.

Posztumusz különdíj illeti Lengyel Anna dramaturgi, műfordítói, színházszervezői munkásságát.

Kurázsi díjat kapnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói, akik kiálltak egyetemük szabadságáért.

A Trafó – Kortárs Művészetek Házát a lezárások alatti online jelenlétért a Színikritikusok díja különdíjával ismeri el szervezet.

Az előző évek gáláihoz képest szerényebb ünnepségre 2021. szeptember 12-én 19 órai kezdettel kerül sor a Bethlen Téri Színházban, az eseményt azonban a szervezet Facebook-oldalán élőben és ingyenesen közvetíti.

CÍMKÉK: