Monori Lili bemutatója

|

10 perc vers

Monori Lili bemutatójával beköszön, majd tavasz végén elköszön a Proton Színház

Fotó: Reisz Gábor

Február 22-én a FILC – Fischer Iván Lakásszínházban tartja ez évi bemutatóját a Proton Színház 10 perc vers címmel. Monori Lili monodrámája – a helyszín hagyományaihoz híven – vacsorával egybekötve nézhető meg.

„Történelem és mindennapok, objektív és szubjektív, nagytotál és szuperközeli, színház és versek… és Monori Lili.

A Proton Színház új bemutatója egy utazás, időben, térben, múltban, jelenben, Monori Lilivel, Monori Liliről. Minden változik. Minden ugyanaz.”

A színpadon az előadás szövegét is jegyző Monori Lili látható, az est során elhangzik Rakovszky Zsuzsa és Ady Endre egy-egy verse. A koncepcióért Büki Dóra felel.

A téli leállás után így tavasszal újra működni fog a Proton Színház, azonban tekintve a pályázati kiírásokat, kevés az esély arra, hogy folytatni tudják. A minősítéssel nem rendelkező, Budapest fővárosi székhelyű színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek számára határidő után kiírt működési pályázat keretösszege ugyanis 41% százalékkal kevesebb, mint tavaly, pedig már az is az évek során folyamatosan csökkentett összeg volt.

Egyelőre május végéig látják biztosítottnak a működésüket. A februári bemutatón kívül, melyet tavasszal is műsoron szeretnének tartani, április 25-én, 26-án és 27-én a Mundruczó Kornél rendezte Látszatélet lesz még látható a Trafóban. A 100. jubileumi előadásra, ami jelenleg az utolsó előadás is lesz egyben, pontosan hét évvel a 2016. április 27-i bemutató után kerül sor.

https://protontheatre.hu/hu/eloadas/10-perc-vers-monori-lili

https://protontheatre.hu/hu/eloadas/latszatelet

Facebook esemény »»

CÍMKÉK: