Kicsiknek és játékos nagyoknak

|

Idén is vár a Kolibri Fesztivál

Szeptember 3-án, szombaton immár 31. alkalommal rendezik meg az egész napos, ingyenes évadnyitó Kolibri Fesztivált, amelynek a Kolibri Színház és a megújult Jókai tér ad otthont. A reggeltől estig zajló rendezvényen a hagyománynak megfelelően idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és határon túli képviselői fogadják a közönséget.

Az idei vendégfellépők között szerepel a pécsi MárkusZínház, az Illaberek Bábszínház, valamint a Szikra Szín, Nosza Csoport; Écsi Gyöngyi szlovákiai Meseszínháza Az élet és a halál vize című produkciót, míg a Láthatáron Csoport a Banyamosodát hozza el a fesztiválra. A házigazda a Kolibri Ki mit tud? játékos vetélkedővel várja a családokat, este pedig a Rézpróba, a Kolibri Színház fúvószenekara ad koncertet. Az előadások között, a korábbi évekhez hasonlóan, a Kolibri Harsona Quartett játszik, a színház bejáratánál a Vitéz László Automata teljesíti a gyerekek kívánságait. Az esemény házigazdái: Tisza Bea, az idei évad Kolibri Hölgye és Nizsai Dániel, a Kolibri Úr.

A részletes program az alábbi linkre kattintva érhető el.

https://kolibriszinhaz.hu/eloadas/xxxi-evadnyito-kolibri-fesztival/

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál és a társulat egyik alapítója. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti. A Kolibri Fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek.

CÍMKÉK: