A Jászai Mari Színház legjobbjai

|

Évadzáró és díjátadó a Jászai Mari Színházban

Június 15-én megtartotta évadzáró társulati ülését a Jászai Mari Színház. A hagyományok szerint az évad legmagasabb művészi teljesítményeit elismerő díjakat is átadták. A közönség Guelmino Sándor rendezését, a Polgárkukkantó című Joe Ordon-bohózatot választotta az évad legjobb előadásának. A legjobb színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka, az évad legjobb színészének járó díjat pedig Crespo Rodrigo vehette át.

Szakács Hajnalka

A társulat szavazatai alapján Szakács Hajnalkának az évad legjobb női alakításáért, Mikola Gergőnek pedig az évad legjobb férfi alakításáért járó Jászai Gyűrű-díjat adták át. A 2022/2023. évadban újra átadták a Jászaiért Díjat, melyet Belházi Rezső
színpadmester vehetett át az új feladatkörében végzett példás munkájáért. Idén először meghirdetésre került a Kemma.hu Az év színésze szavazása is. Az év színésze díjat a közönség szavazatai alapján Mikola Gergő vehette át.

Szakács Hajnalka az idei évadban négy új bemutatóban volt látható: a Polgárkukkantó című bohózatban ő volt Geraldine Barclay, a Részegekben Magdát alakította és szerepelt a Te édes, de jó vagy, légy más című musicalben is. Egy gyermekelőadásban is láthatta a közönség, az Ágacskában a címszereplőt alakította. Crespo Rodrigo szintén négy új bemutatóban volt látható a 2022/2023. évadban: az évad első előadásában, a Polgárkukkantóban dr. Prentice-t alakította, a Részegekben Karl-t, a Jógyerekek képeskönyvében Dr. Chort játszotta, az Amadeusban pedig Salieri volt.

Crespo Rodrigo

Mikola Gergő csakugyan négy új előadásban volt látható az idei évadban: a Részegekben Matthiast alakította, a Kasimir és Karoline című népszínműben a címszereplő Kasimir volt, és a Te édes, de jó vagy, légy más, valamint a Jógyerekek képeskönyve című előadásokban is láthatta közönség. A Te édes, de jó vagy, lágy másban pedig nem csak látható volt, hanem
rendezőként ő is állította színpadra a darabot.

Mikola Gergő a díjjal

További részletek a színház weboldalán.

CÍMKÉK: