Szerdán kezdődik a KAFF

|

16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

60 órányi film, kiállítások, könyvbemutatók, koncertek és gyerekprogramok az ingyenes eseményen.

Szerdán, azaz június 21-én, 16. alkalommal veszi kezdetét a legnagyobb és legrégebbi hazai animációs esemény a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál.

Az elmúlt két év magyar termésének bemutatásán túl sokszínű válogatást ad a legfrissebb európai alkotásokból is. 15 egészestés film – melyek között a világ legrangosabb animációs filmfesztiválján, Annecy-ban, Bucheonban és az Európai Filmdíjon és a Tokyo Anime Award-on is díjat nyert alkotások is találhatóak -, 6 kiállítás, 5 könyvbemutató, 2 koncert, tematikus vetítések, retrospektív válogatások, filmszakmai programok, workshopok és gyerekprogramok színesítik az ingyenes összművészeti fesztivál kínálatát.

A nagysikerű Kojot négy lelke is a versenyprogram része

Nyolc egész estés film van versenyben az idei KAFF-on. A tavaly Annecy-ban a legjobb film díját elnyerő A kis Nicolas – Eljött a boldogságideje! című alkotás, a szintén Annecy-ban két díjat is bezsebelt  Kutyáknak és olaszoknak tilos! című film, illetve a napokban nyert magyar alkotás, a Kojot négy lelke. De látható lesz az Ernest és Celestine: A dallamokútján című film, illetve a MyGrandfather’s Demons című alkotás is. Továbbá a Nayola, az Angolában 25 éven át tartó polgárháború három generációs sorsábrázolását bemutató film, a Hol van Anne Frank? melyben egy kislány a képzeletbeli barátját követi nyomon, illetve az idei Annecy versenyprogramban is futotta Műanyag égbolt, mely 100 évvel későbbi jövőbe repíti a nézőt.

Kecskemét főterén, óriás kivetítőn olyan alkotásokat nézhet majd meg a közönség, mint Az ember tragédiája, az idei Annecy versenyprogramba beválogatott Toldi, a Petőfi évhez kapcsolódóan a János vitéz vagy a legendás Macskafogó.

A KAFFon vetítik többek között Buda Flóra Anna Cannes-ban és Annecy-ban is díjazott 27 című alkotását, vagy az idei Annecy-ban a legjobb TV produkció díját elnyert Kavics domb című filmet.

Az idei filmek egyik legjobbja, a Műanyag égbolt is a repertoáron

További információ és programok a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál honlapján.

CÍMKÉK: