A Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja

|

6 város, 6 színház, 6 előadás

Az elmúlt év hat legjobb, nem budapesti, klasszikus és/vagy szórakoztató, magas művészi igénnyel színre vitt előadása lesz látható az idei Szemle versenyprogramjában.

Az üvegcipő         Jászai Mari Színház, Tatabánya

 

Az egyre szélesebb körben népszerűvé vált színházi eseményen olyan közkedvelt és neves színművészek is fellépnek, mint Jordán Tamás, Görög László, Nádasy Erika, Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna. A kecskeméti, miskolci, győri, tatabányai és szombathelyi, valamint a határon túli magyar színházak képviseletében a szabadkai teátrum kiemelt művészi értéket képviselő előadásait június 14. és július 2. között tekintheti meg a közönség a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

 

Az előadásokat a Benkó Bence-Fábián Péter páros, László Sándor, Bezerédi Zoltán, Czukor Balázs, Alföldi Róbert és Rusznyák Gábor rendezték, akik közül többen már visszatérő vendégei előadásukkal a Szemlének, mások pedig először kapnak helyet a fővárosi mustrán.

A 2019 évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja

Tóték – Szegedi Nemzeti Színház

Örkény István: Tóték – Szegedi Nemzeti Színház (rendező: Bezerédi Zoltán)

Kerekes – Barabás – Darvas – Gádor: Állami Áruház – Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Benkó Bence és Fábián Péter)

Állami Áruház – Katona József Színház, Kecskemét

Molnár Ferenc: Az üvegcipő – Jászai Mari Színház, Tatabánya (rendező: Czukor Balázs)

Arthur Miller: A salemi boszorkányok – Weöres Sándor Színház, Szombathely (rendező: Alföldi Róbert)

A salemi boszorkányok Weöres Sándor Színház, Szombathely

Kosztolányi Dezső: Édes Anna – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Rusznyák Gábor)

Édes Anna – Miskolci Nemzeti Színház

Georges Feydeau: Osztrigás Mici – Szabadkai Népszínház Magyar Társulata (rendező: László Sándor)

Osztrigás Mici – Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

A Városmajori Színházi Szemlét 2019. június 14. és július 2. között rendezik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat a kedvenceire a www.szabadter.hu oldalon. A díjkiosztóra hagyományosan szeptember elején, a Budapesti Nyári Fesztivál záróeseményeként kerül sor. A közönség az interneten szavazhat a legjobb előadásról a www.szabadter.hu oldalon a Szemle indulása után.

További információk és jegyek: www.szabadter.hu

CÍMKÉK: