Gaál Zoltán: Testtáj

|

A fotográfus új kötete

Megjelent Gaál Zoltán Testtáj című fotóalbuma

A fotográfus írja:

Meztelen nő, mosolygós kisgyerek, csetlő-botló kiskutya, hullámzó pipacsmező – megannyi fotós közhely. Minden fotós lefényképezi ezeket a témákat, szakmai ártalom, mondhatni, de a jobb ízlésűek soha senkinek nem mutatják meg. Ezek után mégis, hogy történhetett, hogy belevágok a meztelen nő fényképezésébe?

Kockázatvállalás, belső kényszer, kihívás – ezek motiváltak.

Életem több történése vitt ebbe az irányba vitt. Először is, volt egy álmom. Sok évvel ezelőtt tagja voltam egy csapatnak, az Erato című magazin szerkesztőségének. Fiatalok voltunk, mindent akartunk, irodalmat és erotikát. Minőségi magazint készítettünk. A kiadvány hamar megszűnt, de megmaradt az álom: nagyon mást akarni, nagyon újat, szembemenni a szokványossal. És megadatott: megtaláltam segítőkész kollégám fotóstúdióját, találkoztam nagyon profi fotómodellekkel és képszerkesztő barátommal, aki válogatta, olvasta képeimet, és biztatott.

Túl egy súlyos operáción megváltozik az ember viszonya az élethez. Számot vetettem, mi az, amit még meg akarok valósítani. Az eredmény négy kis könyv lett. Az elsőben emléket kívántam állítani mestereimnek, a második kötetben újraírt naplóként felidéztem feledésbe merült szerelmeimet, a harmadik kötet Japánban tett utazásaim során készült, a negyedik albumban pedig a női test szépségéről mesélek egy történetet. A részletekben gazdag ábrázolástól a felbomló kontúrokig. Nem a piedesztálra állított női testet fényképeztem, hanem a modellt; érzéseit, belső kisugárzását, mindezt tiszteletből, őszinte rajongóként.

Gaál Zoltán: Testtáj

Könyvtervező: Nádai Ferenc. Képszerkesztő: Kiss-Kuntler Árpád. Szöveg: Gaál Zoltán. Angol fordítás: Faragó Kálmán. Képfeldolgozás: Miklós Árpád.

CÍMKÉK: