Kojot és Műanyag égbolt

|

Kiosztották a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjait

20 kategóriában, 111 alkotás közül választották ki a legjobb filmeket az idei KAFF-on. A fesztivál nagydíját, a közönségdíjat és a legjobb egészestés európai film díját is Gauder Áron Kojot négy lelke című alkotása nyerte, utóbbit megosztva kapta Nuno Beato Nagyapám démonjai című filmjével. A Nayola különdíjban részesült. A legjobb egész estés játékfilm Pannónia-Matolcsy-díját a Műanyag égboltnak ítélték.

A fődíjas: Kojot négy lelke

A legjobb rövidfilm díját Hegyi Olivér A szív kertje című munkája kapta, míg a legjobb televíziós sorozat Bálint Ágnes-díját Buzási-Gyopár Orsolya vihette haza a Szerintemezazegész: Szorít a ház című munkájáért. A Városi legendák: Zongorizmus (rendező: Glaser Kati) különdíjban részesült.

Műanyag égbolt

A Magyar Filmkritikusok díját Mira Zénó Fox Tossing című kisfilmje kapta, Hegyi Olivért különdíjban részesítették A szív kertje című munkájáért. A Junior zsűri díját Csutorás Márton vihette haza a Kigyógyulva című filmért. Az Országos Diák Zsűri díját az európai filmek kategóriában a Nagyapám démonjai kapta, különdíjban részesült a Kutyáknak és olaszoknak tilos!

További részletek a fesztivál honlapján.

CÍMKÉK: