Góré Művésztábor

|

A vidék íze egy csipetnyi művészettel fűszerezve

Október 16-19. között egy csapatnyi kortárs művész látogat a kisharsányi Góré Étterembe, hogy egy különleges művészeti ágnak, a falusi fine dining élvezetének hódoljon és közben szabadon alkosson.

A művésztábornak helyet adó Góré Étterem

A Baranya megyei étterem 2022 elején írta fel magát a magyar gasztronómia térképére. Annak ellenére, hogy különböző szakmai elismerések sora már bizonyította, hogy a Górénak helye van a hazai elit éttermek között, ők a kezdetektől fogva formabontó megoldásokhoz nyúlva próbáltak kilógni a sorból. Az étterem a saját műfaját „falusi fine dining”-ként definiálja: a mérnöki precizitással, természetközeli alapanyagokból összeválogatott ételek mellett hangsúlyozza a hedonizmus filozófiáját, a vidék nyugalmának értékét.

A Góré csapata október 16. és 19. között második alkalommal rendezi meg a Góré Művésztábort, amiben kortárs művészek – így Szeder és Pásztor Sámuel dalszerzők, Bánóczi Bea és Busa Pista szövegírók, Lukácsi Liza és Pénzes Bence rendezők, Dér Dávid producer – kapnak lehetőséget arra, hogy szabadon alkothassanak. A művészek korábban nem dolgoztak együtt, és lehetőségük sem volt a tábori munka előkészítésére. A háromnapos esemény első napján a hedonizmusé a főszerep: ekkor ismerkedhetnek meg a Góré teljes menüsorával, valamint a séfekkel, munkatársakkal. A tábor további részében az egyetlen feladatuk az, hogy bármilyen művészeti alkotás formájában megjelenítsék a Góré-élményt. A készülő műnek semmiféle műfaji kritérium sem szab határt – így létrejöhet egy vers, egy dal, vagy akár egy musical-trailer, akárcsak az első, júniusban rendezett művésztáborban.

Pillanatkép az I. Góré Művésztáborból, 2022. június 6-án

“Egy olyan dolgot kaptam, ami tök kiváltságos. A lelkemet olyan szinten támogatta meg, ahogy sokkal könnyebb alkotni”- nyilatkozott az első művésztáborban rendezőként szereplő Mazzag Izabella 2022 júniusában. A szervezők ezúttal is egy olyan alkotói tér megteremtésén dolgoznak, amiben nincsenek elvárások vagy keretek, ezáltal bármi, de tényleg bármi létrejöhet.

CÍMKÉK: