José Cura Budapesten

|

A Margitszigeten folytatódik José Cura budapesti fellépéseinek sora

José Cura, az argentin operalegenda több fellépéssel is gazdagítja ebben az évben a magyar főváros kulturális életét.

José Cura

A budapesti Cziffra Fesztivál gálakoncerttel egybekötött díjátadójának vendége volt vasárnap José Cura. A rangos zenei rendezvényen a világhírű tenor Balázs János zongorakíséretével adott műsort, ezúttal nem csak az operarajongók, de a latin zene kedvelőinek örömére is.

Az operaénekesként, karmesterként és zeneszerzőként egyaránt briliáns művész idei budapesti fellépéseinek sora ezzel korántsem zárul le, mi több: csak most kezdődik.

José Cura a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek állandó vendégművésze lesz az ősszel induló koncertévadtól kezdve, három éven át. Az együttműködés részeként a Müpában vezényli novemberben Verdi Requiemjét, a jövő év januárjában pedig a Zeneakadémián saját vígoperája, a Montezuma és a rőthajú pap című darab ősbemutatóját dirigálja. Énekesként Leoncavallo Bajazzók című operájában is láthatja majd őt a magyar közönség.

Még mielőtt azonban megkezdené a munkát a Magyar Rádió Művészeti Együtteseivel, a világhírű tenor Giacomo Puccini Turandot című háromfelvonásos operájának margitszigeti bemutatóján lép színpadra Kalaf szerepében – két alkalommal is: június 7-én és 9-én.

Puccini utolsó és talán legcsodálatosabb művében José Cura partnereként a kiváló fiatal román szoprán, Cristina Pasaroiu lép színpadra a Margitszigeten, a zenemű a címszerepében pedig Rálik Szilviát csodálhatja meg a közönség. A karmester Kocsár Balázs lesz, a bemutatón közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara is. Rendező: Kovalik Balázs.

José Cura és Bán Teodóra         Fotó: Zombori László

José Cura tiszteletére – aki számos fellépése nyomán újabb és újabb szálakkal kötődik a magyar fővároshoz – a napokban fogadást adott az argentin követség. A rendezvény meghívott vendége volt Bán Teodóra is, a nagyszabású margitszigeti Puccini-előadást szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. igazgatója. José Cura a fogadáson személyesen fejezte ki nagyrabecsülését az őt vendégül látó, nagy múltú Budapesti Nyári Fesztivállal kapcsolatban.

A margitszigeti Turandot-előadásra jegyek vásárolhatók a fesztivál honlapján.

CÍMKÉK: