Interferenciák, hatodszor

|

Meghirdették a 6. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál programját

Magyarországról Horváth Csaba VATERLANDja (Forte Társulat, Trafó), Fehér Balázs Benő MI ÉS ŐK című előadása (Szentendrei Teátrum, FÜGE, Orlai Produkció) és ifj. Vidnyánszky Attila WOYZECK-rendezése (Nemzeti Színház) szerepel

Az idén november 22–30. között sorra kerülő színházi találkozóra tizenhárom országból tizenöt meghívott társulat érkezik Kolozsvárra.

A fesztivál idei kiadásának alcíme a Háború. A kilenc napos fesztivál, előadásaival és kiegészítő programjaival az első világháború vége óta eltelt száz évről, a (mindig) zavaros idők különböző konfrontációiról szeretne párbeszédet indítani a kortárs világszínház jelentős társulatainak produkcióin keresztül.

A kolozsvári közönség olyan nemzetközileg elismert alkotók előadásait láthatja az idei fesztiválon, mint Toni Servillo, Luk Perceval, Milo Rau, Eimuntas Nekrošius, Anna Badora, Tompa Gábor, Cezary Tomaszewski, Horváth Csaba, Fehér Balázs Benő, Urbán András, ifj. Vidnyánszky Attila, Ilan Ronen, Adrian Sitaru, Klim Kozinsky, valamint Stathis Livathinos.

A fesztiválon látható lesz Tompa Gábor rendezése, A velencei kalmár, amelyet a Kolozsvári Állami Magyar Színházban vitt színre idén szeptemberben.

Az idei fesztivál egyik legizgalmasabb előadásának ígérkezik a milánói Piccolo Teatro Elvira című vendégjátéka, melyben az a Toni Servillo játszik és rendezett, aki az utóbbi évek egyik kultuszfilmjének, a La grande bellezzanak a főszereplője. Látható lesz a mezőnyben korunk egyik legfontosabb rendezőjének, Luk Percevalnak a Macbeth rendezése, visszatérő vendégként a berlini Schaubühne Milo Rau Compassion. The History of the Machine Gun előadását hozza el az Interferenciákra, míg a Sons of a Bitch című előadás az elismert litván Eimuntas Nekrošius rendezésében lesz látható.

A részletes program

www.interferences-huntheater.ro

Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház

CÍMKÉK: