A minőségi zenének jól állnak a szimfonikusok

|

Mindenkit áthangszerel a Heuréka Pop Orchestra

Szívesen adja a „kamarazenei matériát” profi zenekarok produkciói alá a Heuréka Pop Orchestra. A szimfonikus zenekar a Budapesti Nyári Fesztivál keretében a Margaret Islandet, Pásztor Anna csapatát és a Magashegyi Undergroundot is áthangszereli.

Heuréka Pop Orchestra

Ugyan még csak a tavasz elején járunk, de a Budapesti Nyári Fesztivál idei évadára már javában zajlanak a háttérben az előkészületek és a próbák. A fesztivál egyik legerősebb fellépője, a Heuréka Pop Orchestra sem bízza a véletlenre a professzionális színvonalat: a Margaret Islanddel és a Magashegyi Undergrounddal hónapok óta próbálnak, az Anna and the Barbies nótái pedig már hangszerelés – egyfajta kamarazenei „áthangolás” – alatt állnak.

Több ízben is fellép az idei Budapesti Nyári Fesztivál keretében a Heuréka Pop Orchestra. A speciálisan popzenekarok kíséretére alakult formáció, annak vezetője, Lombos Pál és a fesztivál szervezője több nagy sikerű közös produkción van már túl: együtt dolgoztak – hogy csak a legsikeresebbeket említsük – a The Best FilMusic Songs szimfonikus filmsláger-koncerten, együtt búcsúztatták a nyarat a Margitszigeti Színpadon a Magashegyi Undergrounddal 2017-ben, tavaly szeptemberben pedig a fesztivál Symphomix zárókoncertjét „celebrálták” az In Fusion trióval és Szirtes Edina Mókussal.

A szimfonikusok a Margaret Islanddel már hónapok óta készülnek az idei, június 1-jei margitszigeti évadnyitó koncertre – noha nem ez az első alkalom, hogy együtt zenélnek, már több telt házas produkción vannak túl. „Nagyon jó ezekkel a fiatalokkal együtt zenélni, fantasztikus energia van bennük és nagyon szép dalokat írnak. Az együttes tagjai mind komoly zenészek, abszolút megtaláltuk velük a közös hangot” – mondja a Margaret Islandről Lombos Pál, aki szerint a remek közös munka bizonyítéka az is, hogy az előttük álló évet együtt turnézzák végig.

A Margaret Island-dalok áthangszerelésében is tevékeny részt vállalt a szimfonikus zenekar, karmestere, Grünvald László és a kiváló zenész, Subicz Gábor személyében. A karmester segít a két zenekar zökkenőmentes együttműködésében is, igaz, Lombos Pál szerint ezzel nem lesz probléma: „A Margaret Island zenészei figyelnek ránk, könnyű alájuk rakni a kamarazenei matériát”.

Anna and the Barbies

Lombos Pál csapata június 13-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon már az Anna and the Barbies alá „rakja” ezt a kamarazenei matériát. Velük még nem dolgoztak ugyan együtt, de a szimfonikusok vezetője személy szerint – mint mondta – rendkívüli módon kedveli a zenéjüket: „Nagyon jó kis alternatív muzsika, már nagyon várom a találkozást velük. Személyükben nagy tapasztalattal rendelkező zenészekkel fogunk együtt dolgozni, akik ráadásul már léptek fel szimfonikus zenekarral, így nyilván nem lesz új nekik ez a dolog. A mi zenészeink nagyon szeretik azt a világot, amit a két stílus keveréke alkot” – fűzte hozzá Lombos Pál, aki igazi, szívből jövő örömzenélésre számít a Pásztor Annáékkal közös fellépésen.

A Heuréka Pop Orchestra, ahogy a Margaret Island-del, úgy a Magashegyi Undergrounddal is biztosra megy, amikor együtt koncerteznek – jelesül július 20-án, a Városmajori Szabadtéri Színpadon –, hiszen immár hét éve zenélnek együtt. Ez lesz az idei nyár egyetlen szimfonikus koncertje a Magashegyi Underground számára, ez azért fontos hír, mert minden bizonnyal beleadnak apait-anyait…

A Lombos Pál-vezette szimfonikus zenekar profi és kiváló művészekből áll, megalakulásuk óta számos popegyüttes produkcióját emelték monumentálissá és – a komolyzenei hangzás révén – „máshogyan” minőségivé.

Nem lesz ez másként idén nyáron sem: a Margaret Islanddel június 1-jén, az Anna and the Barbies-zal június 13-án, vagy a Magashegyi Undergrounddal július 20-án.

CÍMKÉK: