Szebeni Műhely 2018

|

Fotóművészeti Alkotótelep Galyatetőn

Kiállítás Egerszalókon

Németh György: Alaptábor

A 2015-ben alapított Szebeni Műhely – fotóművészeti alkotótelep – támogatójának, a Hunguest Hotelsnek köszönhetően idén Galyatetőn várta a fotósokat.

A Szebeni András fotóművész által meghívott tizennégy fotográfusnak a hely szellemét kellett fotográfiai eszközökkel átértelmezni és megörökíteni. A természeti környezet a többféle stílusban alkotó társaságtól nemcsak szellemi, de fizikai erőfeszítést is követelt, sok erdei kilométert megtettek, mire a kiállításon látható képek megszülettek. A tárlat a gyors reagálású riporterek, a szemlélődő művészek és a hosszabb projektekhez szokott fényképészek képeinek színes, gondolatokban gazdag összhangját nyújtja.

A június 10-től csaknem két héten át tartó munka természetesen arra is kitűnő alkalom volt, hogy a fotográfusok szakmai vitákkal gyarapíthatták tudásukat, formálták művészi világukat. A képek készítői valamennyien tapasztalt, elismert, a fotográfiát művészi szinten művelő szakemberek: Bácsi Róbert László, Bánkuti András, Benkő Sándor, Dobos Tamás, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hajdú D. István, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz-Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt, Szabó Bernadett, Szántó György.

Hajdu D. András: Kilátó

A kiállított képek a Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjteményét gyarapítják.

Az alkotótelep munkáját a Fujifilm Magyarország tesztelésre kínált fényképezőgépeivel és objektívjeivel, a MÚOSZ az adminisztráció átvállalásával támogatta.

A nagy látogatottságú Saliris Hotel nem véletlenül ad helyszínt a fotókiállításnak: a páratlan természeti környezetben lévő szállodából gyönyörű kilátás nyílik a Mátrára, s a képek remélhetően nemcsak gyönyörködtetnek, hanem nagyszerű galyatetői kirándulásra is sarkallják majd a látogatókat.

A Szebeni Műhely 2018 művészeti vezetője Szebeni András, a kiállítás kurátora Kincses Károly fotómuzeológus. A kiállítást megnyitja: Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművész

Helyszíne: Hotel Saliris Resort, Egerszalók

A tárlat 2018. november 20 –2019. január 31-ig tekinthető meg

CÍMKÉK: