Visszapillantás

|

Fészek Művészklub – Eifert János

Eifert János fotóiból nyílt kiállítás a Fészek Művészklubban.

Idén is van fotóhónap, sok helyszínen, sokféle kiállítással. Budapesten kívül Bács-Kiskun, Baranya, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád és Hajdú-Bihar megyék települései és helyszínei csatlakoztak a fesztiválhoz; fiatalok és idősebbek, a nemzetközi alkotókkal párhuzamosan a kortárs magyar fotóművészetre irányítva a figyelmet. Akármilyen időket élünk, azért ötvenöt eseményt – kiállításokat, tárlatvezetéseket, szakmai előadásokat – látogathatunk.

A Fészek Galériában, a fotóhónap egyik rendezvényeként, Eifert János fotóiból nyílt kiállítás. A tárlaton az elmúlt évtizedek munkáiból, több mint ötvenöt év terméséből válogatnak. Ez a kollekció a hódmezővásárhelyi életmű-kiállítás képeiből készült, így a portrékból, a természeti- és táncképekből. Nagyon sok téma és művészeti törekvés így is kimaradt.

Sok helyszínen és sokféle formában, nemcsak tárlókon, hanem magazinok és könyvek lapjain is találkozhattunk ezekkel a képekkel. Minden alkalommal élményt és meglepetést jelentettek, mert lenyűgöző a képek profizmusa, a szuggesztív, pontos komponálás, a dinamizmus és a mindenen eluralkodó szépség.

Lőrinc Katalin

A kiállítást Lőrinc Katalin nyitotta meg: „Évtizedek múltak. Volt, ami változott, és volt, ami visszatért. Változtak a témák, a technikák, a stílusok és a lehetőségek, de visszatértek a témák, a technikák, a stílusok és a lehetőségek.  Mi az, ami állandó Eifert János művészetében? A női test és a természet. Ami változik: a költőiség, a játékosság, a mélység és a frivolság.  Mi az, ami mindezt működteti? A fel nem adás, bármilyen helyzetben.”

CÍMKÉK: