Online is debütált az Álmatlan

|

Exkluzív premier: Anna and the Barbies film

A 2019-ben 15 éves Anna and the Barbies egész évben ünnepel, a márciust zenekari filmjüknek, az Álmatlannak szentelik.

 

A most mindenki számára elérhetővé váló, Porkoláb Norbert által rendezett többszörösen díjnyertes alkotás 2018-ban közel fél évig szerepelt a hazai mozik repertoárjában.

Az alkotás különböző filmes műfajok izgalmas ötvözete, amely egyszerre mutatja meg a zenekar nagyszabású, a Fővárosi Nagycirkuszban tartott lemezbemutató duplakoncertjét, és azt, hogy a zenészek, stábtagok és persze az együttes frontembere, Pásztor Anna hogyan élik meg a zenekar hétköznapjait.

Porkoláb Norbert rendező maga végezte el a vizuális munka legjavát , a hangkeverés kivételével mindent ő vállalt a rendezéstől, az operatőri feladatokon át egészen a sound designig.

„Berta Balázs (Vertigo Média) az első áprilisi tesztvetítés után igent mondott a moziforgalmazásra. Ilyen pitch helyzet az, amikor csont nélkül hármast dobsz.  Magyarországon közel telt házas vetítésekkel szerzői rockdokut játszanak a mozik szeptembertől és az Álmatlan Blade Runner plakátokkal osztozik a metróban” – mesélte a film történetéről Tanca Norbert producer.

Porkoláb Norbert rendező, Rofusz Ferenc Oscar-díjas rendező, a Nemzet Művésze és Tanca Norbert producer

„A Calcutta International Cult Film Fesztivál előválogatóján, 2018 áprilisban az Álmatlan elnyerte a Kiemelkedő teljesítmény és Legjobb vágásnak járó díjat, a mezőnyben induló 86 jelölt közül, ezáltal kvalifikálva magát a 2019-es, éves díjkiosztóra, ahol Golden Fox-díjat nyert. A díjjal az Álmatlan a 2018-as versenyév legjobb „vágata”, Porkoláb Norbert pedig az Év vágója lett. Emellett, természetesen a hazai győzelmekre is nagyon büszkék vagyunk, hiszen az alkotás megkapta az V. Savaria Nemzetközi Filmszemle Legjobb dokumentumfilm kategóriájának, NMHH által is támogatott nagydíját. Végül de nem utolsó sorban a Porkoláb Norbert által rendezett, vágott, fényelt, sound designol,  függetlenfilm szerepelt a Los Angelesi Magyar Filmnapokon, a prágai Függetlenfilm Fesztiválon, majd a Los Angeles Cinefest-en a legjobb plakát díját nyerte el, ahol a Legjobb Dokumentum  díjért is versenyzett.”- emelte ki a film díjait a producer.

 Álmatlan – a teljes film:

CÍMKÉK: