Magyarázat mindenre

|

Megjelent Reisz Gábor új filmjének előzetese

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek után Reisz Gábor elkészítette harmadik nagyjátékfilmjét, aminek a mai nap megjelent első előzetese is. A Magyarázat mindenre október 5-től látható a hazai mozikban.

A film főbb szerepeiben Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza, Kizlinger Lilla és Urbanovits Krisztina látható. A film rendezője és forgatókönyvírója Reisz Gábor, a társforgatókönyvíró Schulze Éva. A producer Berkes Júlia, a koproducer Prikler Mátyás, az executive producerek pedig Petrányi Viktória, Gyárfás Eszter és Sós Judit. Az operatőr Becsey Kristóf, a vágó Gorácz Vanda és Reisz Gábor. A film a Proton Cinema és az MPhilms gyártásában készült az AVF – Szlovák Audiovizuális Alap támogatásával.

Reisz Gábor (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlanRossz versek) harmadik nagyjátékfilmjének világpremierjére a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos válogatásában, az „Orizzonti” (Horizontok) elnevezésű szekcióban kerül sor. Az Orizzonti válogatásában rendszerint olyan filmek kapnak helyet, amelyek esztétikájukban és kifejezésmódjukban a legújabb trendeket képviselik.

A Magyarázat mindenre október 5-én, a Cirko Film forgalmazásában kerül a magyar mozikba, de lesz a filmnek premier előtti vetítése is szeptember 22-én a Cirkóban.

Magyarázat mindenre a Magyar filmarchívumon

CÍMKÉK: