A Búék a legjobb

|

Csaknem 240 000 néző

A nemrég bemutatott új magyar mozi, a BÚÉK feltette sikereire a koronát.

Paolo Genovese, Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska, Elek Ferenc, Geszti Péter, Hevér Gábor, Zákonyi S. Tamás és Goda Krisztina

A szilveszterkor játszódó vígjátékra, amelyet most is játszanak a mozik, már csaknem 240 000 magyar néző vett jegyet, ami nemcsak egy hazai gyártású mozifilm esetében kiugró siker, hanem a hollywoodi filmek itthoni eredményeihez képest is kimagasló eredmény. A sztori mindannyiunkkal megtörténhetne. Az év utolsó napját ünneplő baráti társaság tagjai játékból megosztja egymással telefonüzeneteiket és hívásaikat. Ebből persze kisebb-nagyobb bonyodalmak alakulnak ki, valamint régóta elhallgatott titkok kerülnek felszínre.

„A BÚÉK tökéletes szezonzáró vígjáték: mindvégig harsányan nevettető, de okos film. Komoly dilemmákat feszeget, de sosem megy ijesztően mélyre: viccesen tálalja a neurózisainkat” – írta kritikájában Soós Tamás.

Mészáros Béla és Szávai Viktória a filmben

A film alapjául szolgáló Teljesen idegenek című történet írója és rendezője, Paolo Genovese csak azért utazott Magyarországra, hogy megnézhesse a BÚÉK-ot. A magyar változat készítői, Goda Krisztina rendező, Geszti Péter, Ditz Edit és Zákonyi S. Tamás producerek társaságában nézte meg a film angol feliratos verzióját.

Paolo Genovese Budapesten

 

A BÚÉK sikere számokban

Csaknem 240 ezer néző

A film december 6-i  premierje óta a TOP 6 közé került

Az utóbbi öt év TOP 5 legnézettebb magyar filmje között van

A magyar filmek a BÚÉK révén érték el az 1 milliós nézőszámot 2018-ban

CÍMKÉK: