Plácido Domingo a felújított Operaház színpadán

|

Simon Boccanegra szerepében lép fel Budapesten az olasz tenorlegenda

A világhírű operaénekes, Plácido Domingo júliusi budapesti tartózkodása során meglátogatta a felújítás alatt álló Operaházat, és ha már itt járt, megkötött egy többfellépéses szerződést a Magyar Állami Operaházzal.

Placido Domingo az Operaházban
Fotó: Rákossy Péter

Az Operaház bejárása alatt Domingo kifejezte csodálatát a megújuló épület iránt és elmondta, hogy szívesen fellépne a falai közt, a következő évadban. Ez az óhaj hamar papírra is került, amikor a Három Tenor legendás operaénekese aláírt egy szerződést a Magyar Állami Operaház 2021/22-es évadjára. A 2022 március 12-i nyitógálán Plácido Domingo fogja dirigálni az Opera Zenekart és Énekkart, majd áprilisban két alkalommal Verdi Simon Boccanegrájának címszerepét fogja énekelni. Ez lesz Plácido Domingo első jelmezes, színpadi szerepe az Andrássy úti Ybl-palota színpadán.

A népszerű operaénekes–karmester több évtizedes szoros kapcsolatot ápol az Operával és a magyar publikummal, művészetét több generáció élvezhette hazánkban első, 1973-as, majd 1987-es Erkel színházi fellépése óta. S bár a Shakespeare Estély nézői 2016-ban láthatták őt az Operaház színpadán, sőt a zenekari árokban is, teljes operaszerepben több mint három évtized elteltével lép ismét az Opera közönsége elé.

A jegyértékesítésről Plácido Domingo előadásaira az Operaház a későbbiekben ad tájékoztatást.

CÍMKÉK: