OperaSzerda – A Magyar Opera Napja gálakoncert

|

Magyar Opera Napja gálakoncert / Magyar Állami Operaház

2021. február 10-én az opera ünnepe lesz az OperaSzerda-sorozat következő ingyenes adása. A két évszázad magyar operairodalmát szemléző gálakoncert 20:00 órától látható az Opera Facebook-oldalán.

Molnár Ágnes, zongorán közreműködik Jean Klára – Fotók: Kummer János

1810. november 7-én született egy gyulai tanító fiaként Erkel Ferenc. A nemzeti romantikus opera megteremtőjének születésnapja 2013 óta a Magyar Opera Napja is: ezen az estén nyitotta meg újra kapuit az Opera legendás második játszóhelye, az Erkel Színház. Az OperaSzerda szólistái most a 2020. november 7-én az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termében az Opera díjátadója alkalmából adott koncertjüket ismétlik meg, hogy az online közönség is utazást tehessen 200 év magyar operairodalmában Erkel Ferenc István királyától kezdve Bartók Béla, Kodály Zoltán, Kenessey Jenő, Petrovics Emil, Szokolay Sándor, Ránki György, Vajda János, Madarász Iván, Tallér Zsófia, Tóth Péter és Gyöngyösi Levente egy-egy művén át Szörényi Levente István, a király című rockoperájáig.

Keszei Bori és László Boldizsár

A koncerten fellép Balga Gabriella, Boncsér Gergely, Fekete Attila, Keszei Bori, Kiss András, Kovács István, László Boldizsár, Megyimórecz Ildikó, Molnár Ágnes, Palerdi András, Rőser Orsolya Hajnalka, Szántó Andrea, Szvétek László, Váradi Zita és Zsigmond Géza. Zongorán közreműködik Bartal László, Hidegkuti Pálma, Jean Klára és Kálvin Balázs, a műsort Ókovács Szilveszter vezeti, az est művészeti vezetője Aczél András.

CÍMKÉK: