Válassz egy táncot!

|

Nagy Táncválasztó workshop a Magyar Táncművészeti Egyetemtől

Június 13-án, a Tánc Világnapja alkalmából „Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!” szlogennel ingyenes táncórákat ad a Magyar Táncművészeti Egyetem kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Céljuk a mozgás szeretetének népszerűsítése és, hogy bemutassák a tánc közösségi erejét. Az egyetem Amerikai úti campusán rendezett workshop ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Június 13-án, az egész napos Táncválasztó Workshop során a különböző táncműfajok mellett kerekasztal-beszélgetésekkel, színháztermi próbákkal és különleges táncelőadásokkal is megismerkedhetünk a Magyar Táncművészeti Egyetem campusán.

A szervezők minden korosztályra gondoltak. Különféle táncműfajokban próbálhatja ki magát minden bátor jelentkező a gyermekektől az idősebbekig, azzal a nem burkolt céllal, hogy minél több emberrel szerettessék meg a tudatos mozgás e formáját. A Nagy Sportágválasztó rendezvények mintájára Török Jolántól a Táncpedagógusok Országos Szövetsége elnökétől származik a Táncválasztó ötlete.

Az egész napos táncoktatásokat reggel 10 órától a különböző műfajok bemutatói kísérik az egyetem hallgatóinak tolmácsolásában. Elsőként a néptánc veszi birtokba a színpadot, amit a klasszikus balett szakirány tanulóinak bemutatója, majd a modern tánc követ, végül pedig a színházi tánc növendékei tolmácsolásában vizsgadarabjuk, a Kulcsár Noémi rendezte A nagy Gatsby ikonikus táncjeleneteiből adnak ízelítőt.

Beszélgetések során, elméleti síkon is betekintést enged a tánc világába Török Johanna mellett Brieber János néptáncművész-koreográfus, felesége, Bucsky Beáta és népes családjuk. Generációkon átívelő táncdinasztiájuk különböző műfajok és stílusok művelői.

A vasárnapi eseményre a Nagy Táncválasztó weboldalán lehet regisztrálni.

CÍMKÉK: