Miklósa Erika az O/ENCIÁ-n

|

Ifjúsági program az Eiffel Műhelyházban

A Magyar Állami Operaház 10-15 éveseknek szánt sorozata, az operákat és baletteket rendhagyó, szórakoztató módon bemutató O/ENCIA Mona Danival november 5-i matinéján (11:00) egy igazi világsztár, a csodálatos hangja mellett kifejező színészi játékáról is ismert Miklósa Erika lép az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadának közönsége elé. Mona Dániel zenetörténész előadásának témája Donizetti Lammermoori Lucia című operája lesz, amelynek címszerepe az operairodalom egyik legnehezebb, legizgalmasabb és legvirtuózabb szólama – ezúttal testközelből, mindössze 2000 forintért.

Miklósa Erika és Mona Dániel az OPERA egyik stream-előadásán (fotó: OPERA / Berecz Valter)

Az O/ENCIA Mona Danival egy interaktív (de passzívan is nyugodtan hallgatható) ifjúsági sorozat, ahol a gyerekek az OPERA műsorvezetőjének szórakoztató és fogyasztható stílusában ismerhetik meg az opera (és a balett) világát. A 2021/22-es évad témája az összművészeti műfaj sokszínűsége (zene, irodalom, tánc, jelmez, díszlet stb.) volt, idén pedig az OPERA repertoárján is futó darabok megismerése a cél – a fiatalok nyelvén, sokat beszélgetve, magas minőségű előadásokat hallgatva. A matinékon az OPERA énekesei, hangszeres művészei, táncosai, statisztái, valamint díszletelemei, kellékei, jelmezei vesznek részt. Részletek és időpontok a sorozat adatlapján.

Pillanatkép az O/ENCIA Mona Danival egy korábbi matinéjáról (fotó: OPERA / Berecz Valter)

Jegyár: 2.000 Ft

Jegyek személyesen a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban, illetve interneten a www.opera.hu oldalon, a produkció adatlapjánál vásárolhatók, ahol megtekinthetők az O/ENCIA Mona Danival sorozat további időpontjai és témái is.

CÍMKÉK: