Kórusok Téli Éjszakája

|

Hangot a télnek

2022. február 19-én ötödik alkalommal rendezik meg a Kórusok Éjszakája téli eseményét. A 15 fellépő kórus ezúttal a Magyar Zene Háza koncerttermeiben és tereiben ad hangot a télnek.

A Csíkszerda Egyesület önkéntesei közel 10 éve rendezik meg évről évre minden nyáron a Kórusok Éjszakája fesztivált, 2018 óta pedig a Kórusok Téli Éjszakáján az év legfagyosabb időszakában is kóruszenével, az együtt éneklés örömével töltik meg a teret – és a telet. Az idei Kórusok Téli Éjszakájának a Magyar Zene Háza ad otthont.

Az esemény hagyományait folytatva az est elején és közepén az Éneklő Ház során a kórusok rövid ízelítőt adnak koncertjeiből a lenyűgöző épület előcsarnokában: a tér különböző pontjain csendülnek fel az énekhangok, és teremtik meg a Kórusok Éjszakája különleges hangulatát.

A kórusok az épület 6 helyszínén összesen 30 koncertet adnak változatos stílusokban, a népdalfeldolgozásoktól kezdve a klasszikus darabokon át egészen a kortárs és könnyűzenéig. A kórusok között egyaránt lesznek kisebb és nagyobb együttesek, fellép többek között a szegedi Argenteus Hangműhely, a Budapesti Lantos Kórus, a Song Factory Budapest, a gyerekekből összeállt Virágzó formáció, a középiskolás korosztályt pedig idén két csapat, a Madách Gimnázium Kórusa és a Vörösmarty Zenei Tömörülés képviseli.

Az est záróakkordja és sokak számára legfelemelőbb pillanata a záródal, melyet Tóth Árpád művészeti vezető segítségével a fellépő kórusok és a közönség közösen szólaltatnak meg – mottójukhoz méltón hangot adva ezzel a télnek.

A Csíkszerda Egyesület szervezőcsapata szeretettel vár kicsiket és nagyokat egyaránt, hisz az éneklés és a zenehallgatás tényleg nem korhoz kötött!

Az esemény teltházas, de az esemény várja mindazokat, akik elővételben megváltották jegyüket.

Honlap: www.korusokejszakaja.hu

Facebook: facebook.com/KorusokEjszakaja

Instagram: instagram.com/korusokejszakaja

CÍMKÉK: