Les Enfants Terribles

|

Jean Cocteau-regény nyomán mutat be balett-operát az Eiffel Műhelyház

November 13-tól látható Philip Glass Les Enfants Terribles (Veszedelmes éden) című darabja, amit Barta Dóra vitt színre a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában.

Paul és Elisabeth fiatal testvérpár, akik lakásukban saját fantáziavilágot teremtenek. Mikor Paul egy sérülésből adódóan otthon lábadozik, összezártságukban a testvérek elszakadnak a külvilágtól, és az egymástól való függésben élik ki vad fantáziáikat. Bár az általuk csak Játéknak nevezett időtöltés ártatlanul indul, az események mégis tragédiába torkollnak.

Veszedelmes éden         Fotó: Nagy Attila

Barta Dóra lélektani megközelítésű rendezését Tihanyi Ildi egyszínű díszleteiben, Kovács Andrea jelmezeivel és Katonka Zoltán világítástervei szerint mutatja be az Opera.

Les Enfants Terribles         Fotó: Nagy Attila

Az énekes szerepeket Rálik Szilvia, Kósa Lőrinc, Ódor Botond és Kálnay Zsófia adják elő, míg a táncos főszerepekben Furuhashi-Huber Inès, Tarvillo Mahillo Carlos, Bajári Levente, Boros Ildikó, Rónai András láthatók. Narrátor: Szemenyei János. Zongorán közreműködik Andrea Frenandes, Tóth Sámuel Csaba és Zsoldos Bálint, az előadás karmestere Dobszay Péter.

Les Enfants Terribles         Fotó: Nagy Attila

A bemutatót követően az előadás november 20-án és 27-én, valamint december 4-én és 11-én tekinthető meg az Opera Eiffel Műhelyházában.

CÍMKÉK: