Ismét vár a Bartók Feszt’

|

A te negyeded, a te ritmusod!

Szeptember 2-án A te negyeded, a te ritmusod! jelmondattal a Szent Gellért téren és a Műegyetem rakparton ismét vár minden érdeklődőt az újbudai Bartók Feszt’! Az egész napos ingyenes eseményen 10 zenei előadóval, 24 hazai szervezettel, 40 családi és felnőtt programmal, gyermekkoncerttel és városbebarangoló helytörténeti sétákkal, illetve bringatúrákkal készülünk.

Bartók Feszt’

A Bartók Feszt’ a civil kurázsi ünnepe!

Újbuda a Bartók Feszt’-en egy egynapos fesztivál keretei közt mutatja meg mindazt, amit a Bartók-negyed jelent és képvisel. Így a helyi kapcsolódási lehetőségeket, a magas színvonalú kultúrát, a különleges gasztronómiai élményeket és a szakmailag kiemelkedő civil szervezeteket. A fesztiválon a népszerű és minőségi zenei programok mellett hazai és újbudai civil szervezetekkel találkozhatunk. A Bartók Feszt’ egy napba sűríti össze és mutatja be, hogy milyen az élet a Bartók-negyedben, a főváros legújabb és legkreatívabb városnegyedében az év minden egyes napján.

Mi vár az idei fesztiválon?
Gyerek Feszt’

Délelőtt 10-től egészen napnyugtáig minden életkor képviselői találhatnak maguknak programokat a fesztivál civil falujában. A gyermekprogramok nemcsak szórakoztatóak, de új ismeretek átadására és tapasztalatszerzésre is lehetőséget biztosítsanak. Számos program – játékos körülmények között és módszerekkel – ugyanis a környezetvédelem, a fenntarthatóság, az elfogadás témaköreihez kapcsolódik, mindezt pedig játékos módon teszi.

Bartók Feszt’ a 150 éves Budapesten

A Bartók Feszt’ is csatlakozik idén a Budapest150 kezdeményezéshez. A Bartók-negyed területén 150 éve még éppcsak elindult a városiasodás, ma pedig az ország egyik legfontosabb kulturális és közösségi központja. A fejlődéshez viszont elengedhetetlen, hogy ismerjük a múltunkat, értsük a jelenünket, és ennek mentén tervezzük a jövőt. Éppen ezért az idei fesztivál helytörténeti sétákkal és bringatúrákkal, Közös emlékezet sátorral és Budapest 150 éves történetére reagáló civil programokkal is várja vendégeit.

Bartók Feszt’

Kóstold meg a Bartókot!

Az idei Bartók Feszt’ új perspektívából közelíti meg a fesztiválétkezés műfaját, éppen ezért a környék magas minőséget képviselő szereplőit is bemutatja a Bartók Bisztróban. A fesztivál helyi ételekkel és helyi szereplőkkel telik meg, a  kiszolgálásban pedig teljes egészében nélkülözzük az eldobható tányérokat és evőeszközöket.

A BME-vel közösen

Idén először dolgozik együtt a Bartók Feszt’ és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: az intézménye sétákkal, ismeretterjesztő foglalkozásokkal, valamint a hallgatók munkáinak bemutatásával kapcsolódik a fesztivál programjához.

CÍMKÉK: