Nehezen élem meg a konfliktusokat

|

Interjú Czigány Judittal

Eddigi pályafutása alatt több arcát is megmutatta. A színház, a zene és az éneklés mellett nemrégiben laza, vicces oldalát is megismerhettük. TikTok-videói felrobbantották az internetet. 

Gyerekkorod óta énekes és színésznő akarsz lenni?

Igen! Ez nem volt kérdés soha, már kislányként is a színpadon szerettem volna lenni. Egy-két évesen is imádtam a közönség előtt énekelni. Soha nem felejtem el, amikor életem első darabjában játszottam. A kecskeméti Hírös Agórában, Szőnyi Erzsébet Aranyszárnyú Méhecske című darabjában játszottam a főszerepet. Annyira izgultam, hogy anyukám a jelmezembe belevarrt egy kis műanyag üveget, amiből szívószállal ittam. A darab végére át is ázott a ruhám, de legalább nem maradtam szomjas.

A Müpában töltött éveid alatt mi volt a legnagyobb élményed?

Sikerült bekerülnöm egy Berlin Songs című koncertbe, ahol Falusi Mariannal, Fullajtár Andreával, Malek Andreával, Uhrik Teodórával, Nagy Dániel Viktorral és Pavletits Bélával énekelhettem együtt. Ott éreztem azt először, hogy szintet léphettem. A másik nagyon meghatározó élményem az, mikor a Föld napján az előadás végén elénekeltem A Föld dalát, majd meghúztam egy kart, amitől egy percre teljes sötétségbe borult egész Budapest.

Volt-e olyan időszak, amikor új életet akartál kezdeni?

Persze! Sőt igazából félévente rám tör az az érzés, hogy ennek, amit csinálok, lehet, hogy nincs semmi értelme, és talán szakmára is alkalmatlan vagyok. A művészemberekre gyakran mondják, hogy érzékeny lelkük van, ez rám halmozottan igaz. Amíg az építő jellegű szakmai kritikát jól viselem, addig az emberi konfliktusokat nagyon nehezen élem meg. A legtöbb esetben emberi dolgok miatt bizonytalanodom el abban, hogy valóban a pályámon vagyok-e. Ilyenkor csak sírok, de az rengeteget segít, ha kibeszélhetem magamból a problémáimat. Ha úgy érzem, hogy megbántottak, akkor arra van szükségem, hogy megkapjam a kellő támogatást a szeretteimtől.

A komoly színésznő és a laza csaj is megvan benned, melyiket érzed leginkább jellemzőnek rád?

Igaz, hogy mindkettő megvan bennem, de én sokkal inkább a laza csaj vagyok.

Kinek az ötlete volt a nemrég megjelent Rajjancsi című közös számotok? Elégedett vagy a megtekintésekkel, a visszajelzésekkel?

Nagyon elégedett vagyok, sok a pozitív komment, és szerintem érzik az emberek, hogy miről is szól ez a szám valójában. Mi nem társadalomkritikát akartunk írni, egyszerűen így alakult. De egyáltalán nem görcsöltünk rá semmire, egy hét alatt elkészült az egész, a videoklippel együtt. Évek óta keresünk szövegírót, de nagyon terméketlenek voltunk eddig, egyikünknek sem ez a szakterülete. Aztán egyszer csak kiderült, hogy a tesóm verseket és dalszövegeket ír. Így ez egy nagy családi projekt lett és nagyon jó érzés, hogy együtt hoztuk létre, a szerelmemmel és a testvéremmel.

Együtt TikTokoztok, milyen hatással van ez a kapcsolatotokra?

Mi az életünket is így éljük, ahogy a TikTok-videókban látják az emberek. Egy nagy röhögés a párkapcsolatunk. Nem tagadjuk, hogy néha nagy viták vannak köztünk. Veszekedünk, mint az olaszok, de nagyon jó hatással van ránk a közös alkotás. Most talán kicsit egybefolyik a kapcsolat és a szakma, de szerintem ez hamarosan visszaáll majd a rendes kerékvágásba. Sokat lógunk a telefonon, emiatt néha egymásra kell, hogy szóljunk, de én mindenképpen fontosnak tartom, hogy minden kommentre válaszoljak, és érezzék a követőink, hogy számíthatnak ránk. Nagyon örülök neki, hogy megtaláltuk az összhangot a vicces és a komoly tartalmak között. Egy cicis kép után jönnie kell egy komolyabb tartalomnak. Sokan küzdenek önbizalomhiánnyal, ebben is szeretnék segíteni a követőimnek. Kell, hogy lássák, hogy én is küzdök, és rólam sem csak tökéletes fotók készülnek.

Hol látod magadat öt év múlva szakmailag és a magánéletben?

Karrierista vagyok, de mióta megismertem a partneremet, tudom, hogy a boldog magánéletnél semmi sem fontosabb. Azt érzem, hogy mostanra értem meg arra, hogy komolyan foglalkozzak azzal, amit igazán szeretek. Szakmailag pedig arénás koncertekre és nemzetközi sikerekre vágyom. Régi, dédelgetett álmom, hogy az Eurovízión én képviselhessem Magyarországot.

CÍMKÉK: