Európa Kiadó-koncert a Városmajorban

|

 Június 26

Az Európa Kiadó még sosem volt unalmas – de ennyire izgalmas sem!
A nyolcvanas évek magyar undergroundjának egyik kulcszenekara és nagy túlélője, amely azóta is folyamatosan jelen van a magyar zenei underground életben, sőt alkalmanként friss dalokkal és nagylemezekkel jelentkezik. A magyar popzene történetének egyik kiemelkedő zenekara ad koncertet a Városmajori Szabadtéri Színpadon, június 26-án.

„Mocskos idők, szeretned kéne, a jövő itt van és sose lesz vége!”               Európa Kiadó

Az Európa Kiadó – amely a nyolcvanas évekbeli indulása óta több átalakuláson és változáson ment keresztül – évtizedek óta van is és nincs is; „standby” üzemmódban működik. Egy ideig nem hallat magáról, aztán gombnyomásra összeáll és koncertet ad – a régi-új rajongótábor nem kis örömére.

Így lesz ez június 26-án, szombaton is, amikor a Városmajorban állnak a színpadra.

A gitáros-énekes zenekarvezető, Menyhárt Jenő „fix arca” az Európa Kiadónak. Neki és az időnként cserélődő tagságnak köszönhető, hogy az együttes máig üde színfolt, nem ragadtak bele sem műfajba, sem ideológiákba vagy mainstream mondanivalókba. Minden korszak új narratívát „hozott ki” az alkotókból, így valóban sosem válhat unalmassá egyik slágerük sem, a Love 2020-tól a Nincs kontrollon keresztül vissza egészen a Love ’82-ig.

A zenekar több mint 30 éves fennállása alatt számos emblematikus felállásban működött, a mostani, Menyhárt Jenő–Bujdosó–János–Kálmán András–Koroknay András–Gyenge Lajos teamet egy közös, sikeres lemezt követően élőben hallhat/láthat a közönség a városmajori koncerten. Az Európa Kiadó vonzerejére biztosíték a harmincéves múlt, az, hogy igazi túlélőként még mindig jelen vannak a magyar zenei palettán – és maga a rajongótábor is, amely a kemény magon túl – ahogy az együttes maga is – mindig megújul és együtt énekli minden koncerten az együttes tagjaival: „Mocskos idők, szeretned kéne, a jövő itt van és sose lesz vége!” –

A Városmajori Szabadtéri Színpad és annak nézőtere az elmúlt hónapokban megfiatalodott, új, kényelmes és méltó körülmények között várta-várja az idei szezont. A szabad levegőn, biztonságban, a járvány minden eddigi nehézségéről megfeledkezhetünk legalább egy kis időre – erről gondoskodik a szervezés, a varázslatos környezet, valamint az izgalmasabbnál izgalmasabb produkciókat tartalmazó repertoár egyaránt.

A Városmajori Szabadtéri Színpad programjai védettségi igazolvánnyal korlátozás nélkül látogathatók ebben az igazán egyedülállónak ígérkező szezonban. Jegyek az előadásra még kaphatók ezen az online vásárlási felületen. /x/

CÍMKÉK: