Nyiss ablakot a zenének!

|

A MÁV Szimfonikus Zenekar ajánlata

A MÁV Szimfonikus Zenekar 75 éve küldetésének érzi, hogy elvigye a klasszikus zenét az emberekhez.

1945-ben, a második világháború után, a zenekar alapítói azzal az üzenettel indították útra zenészeinket, hogy a saját eszközeikkel segítsék a világégés által megtépázott lelkek gyógyítását.

A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra bíztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét.

Partnereik, a Hyundai, a Pioneer, a Bose és a Grandvoice segítségével, március 30-ától, naponta útnak indítanak Budapesten két autót, melyek klasszikus zenét sugározva járják majd az utcákat, néha meg-meg állva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt és ablakot nyitnak a zenének. Mindenképpen útba ejtik majd a kórházak környékét, igyekeznek néhány boldog percet szerezni azoknak az egészségügyi dolgozóknak is, akik megfeszített harcot vívnak az életekért.

Most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznia nem csak hazánknak, de a világ szinte minden polgárának, talán még fontosabb, hogy néhány boldog, önfeledt pillanatot élhessünk át, feltöltődjünk és bizakodva nézzünk a jövőbe, remélve, hogy hamarosan újra megnyithatnak a koncerttermek, a színházak, a közösségi terek és az élet visszatér a rendes ütemébe. Mi lehetne erre jobb eszköz, mint a zene?

A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat többnyire a zenekar művészei vezetik majd; az útvonalakat a MÁV Szimfonikus Zenekar facebook-oldalán lehet követni.

CÍMKÉK: