Miezmiez? Mucsi Zoltán és a 30Y

|

Új albummal és videóklippel jelentkezik a 30Y

Mucsi Zoltán főszereplésével és komor vízióval készült a kultikus zenekar legújabb videóklipje. A miezmiez a banda sokat várt, új albumának negyedik videóklipje, vele együtt pedig megjelent maga az X is. A 30Y címtelen új albuma.

A 21. század magyar könnyűzenei világának egyik legmeghatározóbb hangja, a 30Y pontosan az ezredforduló óta alkot, úgy tűnik, szünet nélkül. Legújabb albumuk címe épp címtelenségét jelöli, amellyel fontos társadalmi üzenetet igyekszik közvetíteni. A november 30-án megjelent „X” egy érett zenekar alkotói munkája, amely 18 dalával aggasztóan pontos képet fest korunk izolált globalizációjáról.

Az albumot bárki ingyenesen meghallgathatja a zenekar YouTube csatornáján, ahol a négy eddig elkészült videóklip is elérhető. Ezek közül kettőben Mucsi Zoltán alakít meglehetősen hasonló karaktereket. A videók, amelyek mind a zenekarral hosszú ideje együttműködő Bátory Gábor „Jim” nevéhez fűződnek, meglehetősen komor, azonban közel sem reménytelen víziókat tükröznek.

Értelmezés, és további kommentár nélkül, következzen a 30Y X című albuma, amelynek címtelen címéről Beck Zoli osztotta meg gondolatait a 444 Jó blogjának.

„Mindenki teleír, telebeszél mindent, az útszéli óriásplakátoktól az online terek kommentjein át a legördülő kisvideókig. Ez a telezajozás eltakarja azt, amiről valóban beszélni lehetne, eltakarja azt, ami valóban történik – saját magunkat, saját magunk elől.”

CÍMKÉK: