Y.EAST 2018 – Zsámbéki Színházi Bázis

|

Nemzetközi Színházi Fesztivál

2018. június 21–24.

Idén a nyári évad nyitófesztiváljaként látogathatjuk meg a Y.EAST fesztivált, melyet 3. alkalommal rendeznek meg a Zsámbéki Színházi Bázison.

Négy nap alatt 13 színházi előadás, ebből három új bemutató és 4 db 48 óra alatt elkészülő magyarországi ősbemutató lesz, 6 koncert, DJ-k, szabadtéri filmvetítések, különböző workshopok és kézműveskedés, rövidfilmvetítések, csillagvizsgáló, gyerekprogramok, sportprogramok, foci VB-vetítés, csehországi sörök és magyar borok, sátortábor és persze a lehető legjobb hangulat ezen a különleges, természetvédelmi területen, „közelebb a csillagokhoz”.

Szecsuan

Az idei harmadik fesztiválra már hat országból érkeznek a fellépők. (HU; SK; CZ; SI; PL; SRB) A színházi programban kortárs dráma, szerzői színház, gyermekelőadás, felolvasószínház és egy különleges projekt is helyet kapott, amelyben neves társulatok alkotói mérik össze tudásukat a közönség örömére (Kompánia; Utolsó vonal; FAQ társulat; Másik oldal): 48 óra alatt egy addig számukra ismeretlen kortárs drámából készítenek előadást, hogy megnyerjék a fődíjat.

Macbeth

A légvédelmi bázison évente egyszer, a Y.EAST fesztivál idején megengedett a sátorozás is, melyet a fesztivál szervezői ingyen biztosítanak a természetvédelmi területen. A háromnapos bérlet csupán 10.000 forint, de a napijegy is csak 3.000 forintba kerül. A fesztiválon visszaváltható poharak és szelektív hulladékgyűjtők várják a látogatókat.

Várjuk továbbá a fesztiválra önkéntesek jelentkezését a fesztiválra.

Illetve az egyhetes alkotótáborba, ahol együtt építhetjük fel a fesztivált olyanra, amilyenre mindannyian szeretnénk.

CÍMKÉK: