Vecsei H. Miklós játssza Hamletet Kolozsváron

|

A Kolozsvári Állami Magyar Színház új évada

Az augusztusban induló 229. évadban olyan neves rendezők érkeznek a kolozsvári színházhoz, mint Yuri Kordonsky, Silviu Purcărete, Andrei Șerban, Bocsárdi László, de ifj. Vidnyánszky Attila is újra együtt dolgozik majd a kolozsvári társulattal. Tompa Gábor rendezi Hamletet, Vecsei H. Miklóssal a címszerepben.

Tompa Gábor

Az évadzáró társulati ülésen Tompa Gábor igazgató összegezte az elmúlt évadot. A Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója elmondta, hogy a világjárvány miatt nehéz évadon van túl az intézmény, de új előadások születtek abban a periódusban is, amikor a színház nem fogadhatott nézőket, a közönség számos előadást nézhetett meg ingyenesen online.

A 2021/2022-es évad első bemutatójára szeptember 1-jén kerül sor: A. P. Csehov Cseresznyéskert című színművét Yuri Kordonsky rendezésében láthatják a nézők.

Tompa Gábor a Hamletet  állítja színpadra Vecsei H. Miklóssal a címszerepben, míg Sinkó Ferenc egy kortárs német drámát, a Seymourt rendezi a színház stúdiótermében.

Fotók: Biró István

A 2021/2022-es évadban kezdődik az Európai Színházi Unió KATASZTRÓFA elnevezésű nemzetközi projektje 15 európai színház részvételével. A projekt célja, hogy az antik görög drámákból kiindulva, olyan nemzetközi koprodukciók szülessenek, amelyek újragondolják a közös európai múltat és jövőt. Tompa Gábor rendezésében a Kolozsvári Állami Magyar Színház a Konstancai Állami Színházzal és a ljubljanai Szlovén Nemzeti Színházzal együttműködésben egy négynyelvű előadást hoz létre, Aiszkhülosz Leláncolt Prométheusz című tragédiája és Samuel Beckett Katasztrófa című drámája alapján.

Kolozsvár, 2021. 07. 14.

CÍMKÉK: