Városmajori karácsony

|

2021 programjai

Sztárok díszítették fel a Városmajori Szabadtéri Színpad karácsonyfáját

Trokán Nóra

Ez az év meglehetősen rendhagyóra sikeredett mindenki számára, a járványügyi helyzet a Városmajori Szabadtéri Színpad stábját is állandó változásra kényszerítette. Megannyi ötlet és előkészület veszett kárba, de legalább ennyi újdonság meg is valósult 2020-ban a Városmajorban.

Az idei kivételes esztendőt szerették volna kivételesen módon lezárni, ezért felkérték a színpad jövő évi fellépőit, hogy „segítsenek” feldíszíteni a Városmajori Szabadtéri Színpad karácsonyfáját és mondják el jókívánságaikat nézőinknek. Az ünnepek elteltével az élő, földlabdás fenyőfánkat a színház zöldítéséhez hozzájárulva fogják elültetni.

Nyáron még hittük, hogy minden rendben lesz – kezdte Hernádi Judit karácsonyi üdvözletét, és sietve tette hozzá, hogy „rendben is lesz”. Jövőre, ha minden jól alakul, vele is találkozhatnak majd a nézők a színpad előadásain.

Bereczki Zoltán

Bereczki Zoltán kislánya által dekorált díszt hozott a városmajori karácsonyfára, elmondta, hogy az idei, különös évben volt ideje átgondolni a saját életét és szakmáját, és „ebben a nagy csöndben” választ kapott sok kérdésre. A színész augusztusi városmajori koncertje utolsó fellépése volt a 2020-as évben, ezért a színház, a zene és a művészet visszatérésének vágyával kívánt boldog karácsonyt mindenkinek. Bereczki Zoltán 2021. augusztus 7-én Csillagtérkép című koncertjével tér majd nyáron vissza a Városmajori Szabadtéri Színpadra.

Egy angyalkát „hívott” segítségül Trokán Nóra, hogy jövő nyáron a Cseh Tamás Váróterem című előadásában, június 19-én biztosan láthassa őt nálunk a közönség.

Malek Andrea kedvenc karácsonyi díszével kívánt mindenkinek kellemes ünnepeket a Városmajorból, és elmondta, hogy az idei, nem szokványos év után hatalmas lelkesedéssel készül a jövő augusztusi, városmajori Soulistic koncertjére.

Régi, gyerekkori karácsonyaira emlékezve Mikó István egy verset is hozott ajándékba a karácsonyfadísz mellé, és mindenki örömére elszavalta József Attila Betlehem című költeményét. A színészt a közönség jövő nyáron több alkalommal is láthatja majd színpadunkon, a TRIP hajóval közös előadásban, Rejtő Jenő A tizennégy karátos autójában játszik.

Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezetője egy virtuális egészségcsomagot tett a karácsonyfára azt kívánva, hogy 2021-ben már ne kelljen a járványtól félni és így, minél több előadást tarthasson meg a színház.

A jövő évadban változatos és minden műfajt felsorakoztató, komplett műsortervet készítenek, amelyben a nézői igények teljes körű kiszolgálását tűztük ki célul.

2021 nyarán ismét, több alkalommal láthatja majd a közönség a TRIP-pel közös produkciónkat, az idei nyár nagy sikerű előadását: Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó című koncert-színházi produkcióját, amelyben Dankó István, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Lengyel Benjámin, Rába Roland, Szécsi Bence, Tóth Balázs és a Budapest Bár zenekar neve a garancia a sikerre. Keresztes Tamás másik rendezése is a városmajori színpad vendége lesz, Cseh Tamás – Váróterem című előadásával az alkotók Cseh Tamás-Bereményi Géza-Másik János életmű legfontosabb dalait szeretnék visszahozni a közönségnek egy színházi környezetbe helyezett nagyszabású műsorral, sztárfellépőkkel.

Benkő Nóra

A koncertek sorából nem hiányozhat Palya Bea és Bereczki Zoltán sem, akik már rendszeres fellépői a Városmajornak. Tompos Kátya is visszatér egy egyedülálló francia esttel, amelyben a Swing á lá Django zenekar kíséretében eleveníti fel a francia sanzonok világát. Természetesen rengeteg újítással és meglepő produkciókkal is készülnek a következő évadra, érkezik majd Kökény Attila egy fergeteges Szimfonik koncerttel, valamint Malek Andrea Soulistic nevű különleges formációjával, az Európa Kiadó zenekar pedig a Soharóza kórussal közösen lép majd színpadra. A fiatalabb korosztály számára a rockot a 2010-ben alakult, angolul éneklő Ivan & The Parazol hozza el a szabadtéri színházba.

2021 nyarán az alternatív kultúra egyik legmeghatározóbb hazai alakja érkezik a városmajori deszkákra. A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar egy meglepetés vendéggel kiegészülve lép színpadra. Rendhagyó programnak ígérkezik továbbá a hazai progresszív rock úttörője, Török Ádám és Barátai zenekar szuperkoncertje is, amely során Tátrai Tiborral közösen a Mini legjobb dalaival szórakoztatják a közönséget.

A Városmajori Szabadtéri Színpad csapata abban bízik, hogy jövő nyárra a körülmények már kedvezőbbek lesznek és a hihetetlen színesre tervezett repertoárt felszabadultan élvezhetik majd a nézők.

CÍMKÉK: