Újra lesz Városmajori Színházi Szemle

|

Naftalin, A velencei kalmár, Lila ákác…

Nyár végén rendezik meg a hagyományos Városmajori Színházi Szemlét. A versenyprogramban hat város nyolc népszerű előadása mutatkozik be, augusztus 24. és szeptember 11. között.

Naftalin

Ismét a legjobb vidéki és határon túli szórakoztató, klasszikus, magas művészi igénnyel színre vitt előadások érkeznek a Városmajori Színházi Szemle seregszemléjére. A régóta népszerű színházi minifesztivál idei versenyprogramjában miskolci, győri és tatabányai, valamint szabadkai, temesvári és nagyváradi színházak izgalmas előadásai kerülnek színre. A programot, tekintettel az idei rendhagyó helyzetre, a nyár végén, illetve szeptember első felében, augusztus 24-e és szeptember 11-e között láthatja a közönség a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Lila ákác

A Városmajori Színházi Szemle minden nyáron remek alkalmat teremt, hogy a főváros közönsége is találkozhasson a legjobb vidéki és határon túli előadásokkal. A verseny programjában most is a legjobb zenés, szórakoztató és klasszikus előadások mutatkoznak be a Városmajori Színpadon, a profil és arculatváltás alatt álló hangulatos budai játszóhelyen, amelyet márciustól Benkő Nóra vezet.

IV. Henrik

Krimi, dráma, bohózat, szerelmi história, vígjáték és halhatatlan klasszikusok: a program közös nevezője most is a minőség. Az idei szemlét a tatabányai Jászai Mari Színház – Népház társulata egy autista fiúról szóló izgalmas és megható történettel nyitja meg, A kutya különös esete az éjszakában című darab Guelmino Sándor rendezésében augusztus 24-én lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Miskolci Nemzeti Színház társulata augusztus 26-án, a Mohácsi testvérek Shakespeare nyomán írt és nem súlyosabb témáról, mint a gyűlöletről szóló vígjátékával, A velencei kalmárral térnek vissza a fővárosi szemlére. A Győri Nemzeti Színház egy örökzöld Agatha Christie-krimivel, a Váratlan vendéggel, Szente Vajk rendezésével, ígéretes szereposztással zárja a szemle augusztusi programját.

A velencei kalmár

Igazi meglepetés lesz a temesvári és nagyváradi színház két-két előadása szeptember elején: egy teljesen valószerű játék az őrületről, azaz Pirandello IV. Henrikje, a megkerülhetetlen alapkérdéssel: honnan tudjuk, meddig tart a normalitás és hol kezdődik a téboly, illetve Kokan Mladenovic újragondolt meséi egy mesék nélküli, titoktalanított és összeszemetelt világról, azaz a Hattyúk tava újratöltve, szeptember 3-án és 4-én. A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szép Ernő híres-neves és szerelmetes históriájával a Lila ákáccal érkezik szeptember 7-én. A két utolsó szemlés előadás a nagyváradi Szigligeti Színház társulatának produkciója lesz,  szeptember 9-én Heltai Jenő Naftalinja, szeptember 11-én pedig A mizantróp, Novák Eszter rendezésében.

Az idei szemle könnyed, ugyanakkor igényes szórakozást ígérő előadásait szakmai csapat válogatta az elmúlt évek legjobbnak ítélt, nem budapesti kőszínházi kínálatból, alkalmazkodva a városmajori színpad technikai lehetőségeihez. A résztvevő előadásokat elbíráló szakmai zsűri több kategóriában oszt majd ki díjakat.

Program

24. augusztus A kutya különös esete az éjszakában, Jászai Mari Színház, Tatabánya, r: Guelmino Sándor

26. augusztus A velencei kalmár, Miskolci Nemzeti Színház, r: Mohácsi János

28. augusztus Váratlan vendég, Győri Nemzeti Színház, r: Szente Vajk

03. szeptember IV. Henrik, Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, r: Victor Ioan Frunză

04. szeptember Hattyúk tava újratöltve, Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, r: Kokan Mladenović

07. szeptember Lila ákác, Szabadkai Népszínház Magyar Társulat, r: Sebestyén Aba

09. szeptember Naftalin, Nagyváradi Szigligeti Színház, r: Novák Eszter

11. szeptember A mizantróp Nagyváradi Szigligeti Színház, r: Novák Eszter

Szabad Tér

CÍMKÉK: