Trianon 100. évfordulóján

|

Trianon különkiadás

2020. június 4., csütörtök, 16:31 – a Vörösmarty Színház Facebook-oldalán

Fotók: Kiss László

A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumról. 2020. június 4-én, 16.31-kor, a Vörösmarty Színház Facebook-oldalán lesz elérhető online az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.

Sárosi István drámája valójában egy bírósági tárgyalás, ahol vád és védelem vonultatja fel azokat a tanúkat, akik segítségével elkezdődhet egy közös gondolkodás a magyar nemzetet ért egyik legnagyobb sorscsapásról, az első világháborút lezáró békediktátumról.

Az aláírás után pontosan 100 évvel, 2020. június 4-én, Gáspár Sándor (a védelem képviselője) és Seress Zoltán (a vád képviselője) segítségével ráléphetünk arra az útra, amely a sorsfordító történelmi eseményhez vezetett. A történelmi hűség kedvéért a darab az egyperces elcsendesülést követően 16 óra 31 perckor kezdődik a teátrum Facebook-oldalán.

A rendhagyó összeállítást a Fehérvár TV is műsorára tűzi június 4-én, 20.30-kor, amely online is nézhető a www.fehervartv.hu/elo_adas oldalon.

A Szikora János rendezte előadás közreműködői Gáspár Sándoron és Seress Zoltánon túl Trokán Péter, Lábodi Ádám, Tűzkő Sándor, Kozáry Ferenc, Kádas József és Juhász Illés.

CÍMKÉK: