Staféta Pályázat 2017

|

A Kitagadottaké a közönségdíj

A díjazottak

Olasz Renátó, Horváth János Antal         Fotó: Dömölky Dániel

2018. februárjában lezárult a szavazás a Budapest Főváros Önkormányzata által második alkalommal meghirdetett, 2017-ben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíjáért.

Idén a jelöltek között volt Császi Ádám Templom című előadása, mely azoknak ajánlható, akiknek a hitük mellett humoruk is van.

Fekete Ádám A Jeditanács összeül című tragikomédiája Pallag Márton, Jankovics Péter, Kárpáti Pál, Stefanovics Angéla, Sipos Vera, Terhes Sándor, Laboda Kornél szereplésével a másnaposság témakörében játszódik.

Mészáros Máté United Space of Ambivalence című táncelőadására is lehetett szavazni, amely a terekhez fűződő kettős viszonyunkat igyekszik vizsgálni.

Olasz Renátó és Horváth János Antal alkotópáros egyetemi éveik alatt vitték színre Schiller-adaptációjukat a Haramiák című drámából Kitagadottak címmel, amelyben Moor Ferenc szerepét Waskovics Andreára bízták.

Pass Andrea a Staféta Pályázatnak köszönhetően valósíthatta meg második, felnőtteknek írt Bebújós című darabját, melynek központi motívuma egy ártatlannak induló óvodai gyerekjáték.

A 2017-ben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíjért versenyzett még Szenteczki Zita és Juhász András (DNE Group) A halál kilovagolt Perzsiából című műve, mely egy valós idejű színpadi játék filmes eszközökkel megmutatva, valamint Vass Imre koreográfus táncelőadása is, a Standing Ground, mely az egyén és a közösség viszonyát veszi górcső alá.

* * *

A 2017-es évben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíjának nyertese Olasz Renátó és Horváth János Antal Kitagadottak című előadása.

Mészáros Máté         Fotó: Dömölky Dániel

Emellett két másik díj is gazdára talált. A Főváros a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját idén Mészáros Máténak az United Space of Ambivalence című táncelőadásért ítélték oda, melyet Budapest Főváros Önkormányzata nevében dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra Humán főpolgármester-helyettes ad majd át. A különdíj díjtárgyból, bruttó 150.000,- Ft-os pénzjutalomból és egy Budapest élménycsomagból áll.

Szenteczki Zita         Fotó: Dömölky Dániel

A Fidelio Fortissimo-díjat Zappe László a Szenteczki Zita és Juhász András alkotópárosnak A halál kilovagolt Perzsiából című előadásért ítélte oda, amelyhez kapcsolódóan a díjazott produkció alkotócsapata exkluzív médiacsomagban részesül. A díjak kiosztására a nyertes alkotók előadásaikor kerül sor.

Juhász András         Fotó: Dömölky Dániel

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció

CÍMKÉK: