Sóska, sültkrumpli

|

A 400. előadás

400. alkalommal játsszák Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című drámáját 2018. február 14-én, Sas Tamás rendezésében.

Karácsonyi Zoltán, Nemcsák Károly         Fotó: József Attila Színház

A Sóska, sültkrumpli című előadást 2000. április 1-jén láthatta először a közönség a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában. A teátrum bezárásáig műsoron tartották, és háromszáznál is több előadást ért meg Sas Tamás rendezésében, a szerepekben Bozsó Péterrel, Nemcsák Károllyal és Karácsonyi Zoltánnal.

Az előadás ezután átkerült a József Attila Színházba, ahol 2012. október 10-től folyamatosan szerepel a repertoáron. A komédiát 2018. február 14-én, szerdán este 400. alkalommal láthatja a közönség.

A kamaradarabot játszották Szombathelyen, a Merlin Színházban, Békéscsabán, a Pécsi Harmadik Színházban, Szegeden két produkcióban, Egerben, Szatmárnémetiben, Marosvásárhelyen, az Ascher Oszkár és az Újpest Színházban, a Merlinben angolul, Pozsonyban szlovákul. Készült belőle rádiójáték, film és „női” előadás is: Őze Áron rendezésében, a Pesti Magyar Színiakadémia harmadéves osztályának mestervizsgáján a szerepeket Lovas Emília, Reil Evelin és Csiszár Katalin alakította.

Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli. Rendező: Sas Tamás. Szereplők: Bozsó Péter, Nemcsák Károly és Karácsonyi Zoltán. (József Attila Színház)

CÍMKÉK: