Sikeres szezon a Városmajorban

|

Kihirdették a Városmajori Szabadtéri Szemle nyerteseit

Péntek délután tartották a Városmajori Szabadtéri Színpad 2021-es szezonzáróját, ahol ünnepélyesen átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait is.

Farsang, avagy ez is mekkora egy tahó!            Szombathelyi Weöres Sándor Színház, rendező: Mohácsi János             Fotók: Városmajori Szabadtéri Színpad

Sikeres szezont zárhat a Városmajor, erről Benkő Nóra ügyvezető igazgató számolt be, aki egyben az esemény háziasszonya volt. A Városmajori Szabadtéri Színpad 2021-ben június 2. és szeptember 19. között színvonalas előadásokkal látta el a színházszerető közönséget, megszólítva minden korosztályt. Az évad két kiemelt saját bemutatót is jegyez, az egyik a Catwalk Concert Productions és a Városmajori Szabadtéri Színpad első közös produkciója, a Dalok a kamrából, amely a vírus ideje alatt megváltozott gasztronómiai szokásainkat boncolgatja.

Középiskolásokat célzó zenés színházi előadást készítettek a Covid okán szociálisan elszigetelt fiatalokra fókuszálva, zenei vezetője Beck Zoli, a darab pedig egy Shakespeare-parafrázis, az Ahogy teccik – nemtragédia, melyből a gálán egy kis ízelítőt is láthattunk.

De fellépett Nyári Krisztián is, aki a Városmajori Szabadtéri Színpad felkérésére számolt be készülő drámájáról, mely a Városmajori Szabadtéri Színpad 100. születésnapjának apropójából íródik. Hernádi Judittól egy kuplét hallhattuk, a színésznőt Wágner-Puskás Péter kísérte zongorán, de előadott Mácsai Pál is, aki egy Örkény Egypercessel lepte meg a közönséget, színpadra állt a Soharóza produkció, énekelt Nagy Dániel Viktor, zenélt a CISZ Zenekar, és a Győri Balett is bemutatott egy látványos táncrészletet.

A gálán beszédet mondott – többek között – Tóth Sándor produkciós tanácsadó, Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, de talán nem túlzok, ha azt mondom, legjobban mindenki a díjátadást várta. Családias, örömteli pillanatok következtek, a díjazottak nagy része személyesen vehette át az értékes ajándékokat.

Fekete Péter          Szabadkai Népszínház, rendező: Mezei Zoltán

Az augusztus végi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában hat vidéki és határon túli előadás szerepelt. A Nagyváradi Szigligeti Színház a Napnyugat Expressz című darabot hozta, a Budaörsi Latinovits Színház a Figaro házasságát mutatta be, ezen kívül az Ünnep című darabot láthatta a pesti közönség a Miskolci Nemzeti Színház előadásában, a Szabadkai Népszínház a Fekete Péterrel állt színpadra, az Újvidéki Színház a Parasztoperát mutatta be, míg a szombathelyi Weöres Sándor Színház a Farsang, avagy ez is mekkora egy tahó! című darabbal állt a zsűri elé.

Napnyugat Expressz        Nagyváradi Szigligeti Színház

Díjazottak:

A legjobb előadás: Fekete Péter (Szabadkai Népszínház, rendező: Mezei Zoltán)
A legjobb rendezés: Mohácsi János (szombathelyi Weöres Sándor Színház; Farsang, avagy ez is mekkora egy tahó!)
A legjobb női főszereplő: Pámer Csilla (a Szabadkai Népszínház Fekete Péter című előadásában Claire szerepében nyújtott alakításért)
A legjobb férfi főszereplő: Kocsis Pál (a szombathelyi Weöres Sándor Színház Farsang, avagy ez is mekkora egy tahó! című előadásában Nae Girimea, borbély és felcsertulajdonos szerepében nyújtott alakításért)
A legjobb férfi főszereplő: Róbert Gábor (a szombathelyi Weöres Sándor Színház Farsang, avagy ez is mekkora egy tahó! című előadásában Iordache, borbélysegéd szerepében nyújtott alakításért)
A legjobb női mellékszereplő: Alberti Zsófi (a szombathelyi Weöres Sándor Színház Farsang, avagy ez is mekkora egy tahó! című előadásában Mica Razachescu)
A legjobb férfi mellékszereplő: Kiss Tamás (a nagyváradi Szigligeti Színház Napnyugat Expressz című előadásban nyújtott alakításért)
Közönségdíj: Farsang, avagy ez is mekkora egy tahó! (szombathelyi Weöres Sándor Színház, rendező: Mohácsi János)

CÍMKÉK: