Koronavírus

|

Lemondták a Proton Színház spanyol vendégjátékát is

Elmaradnak a Vackor utolsó előadásai, de remélik, a Frankenstein-terv májusban  már jubilálhat

A Proton Színház tervezett római vendégjátéka után a madridi turné is elmarad. A független társulat Látszatélet című színdarabja a Teatros del Canal műsorán szerepelt volna március 26-án és 27-én. A tervezett előadások azonban a koronavírus miatt elmaradnak, ugyanis a színház március 11-től április 3-ig zárva tart.

Különleges alkalomnak ígérkezett a meghívás, ugyanis magyar társulat ritkán vendégszerepel Spanyolországban. Hiába járta be a világot az elmúlt 10 évben a Proton Színház, most először játszhatott volna spanyol nézőközönség előtt. Mundruczó Kornél rendezését olyan alkotások mellett tűzték műsorra, mint Katie Mitchell rendezése a berlini Schaubühnéről, a magyar közönség számára a Trafó Kortárs Művészetek Háza műsorából ismert belga Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas és Peeping Tom, az olasz Pippo Delbono vagy a portugál Tiago Rodrigues.

Remélhetőleg Budapesten legközelebb 2020. június 7-én Péterfy Borival és 8-án Láng Annamáriával lesz látható a Látszatélet a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Tavasszal búcsúzott volna a Vackor nyomában, a Proton Színház 2017-ben bemutatott családi mesemusicalje. Szemenyei János rendezését 2020. március 21-én és 22-én három alkalommal tűzte műsorára a Madách Színház, azonban az intézmény a veszélyhelyzet miatt, annak feloldásáig bezárt.

A társulat alapító előadása mérföldkőhöz érkezik: a tervek szerint 2020. május 16-án és 17-én 150. alkalommal lesz látható, ha igaz, a Trafó Kortárs Művészetek Háza műsorán Mundruczó Kornél rendezése, a Frankenstein-terv.

CÍMKÉK: