Országos Diákszínjátszó Fesztivál, újra

|

Gyomaendrőd, augusztus 16-22.

Augusztus közepén Gyomaendrődön rendezik meg az ODE országos fesztiválját, melyre idén új formában lehet nevezni.

2019-ben a 30 éves ODE a Nemzeti Színházban ünnepelte születésnapját

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület meghirdeti a magyarországi és határon túli magyar nyelvű diákszínjátszó csoportok országos találkozóját, melyre 2021. augusztus 16-22. között Gyomaendrődön kerül sor.

A fesztivál a hagyományoktól eltérően, a vírushelyzet miatt új formában valósul meg. A találkozóra előadással induló csoportok az előzetes regisztrációt követően, előadásuk online formában elérhetővé tételével, az előadás youtube-linkjének megosztásával jelentkezhetnek. Nagyon fontos, hogy az előadások feltöltésekor a jelentkezők ügyeljenek arra, hogy a videó a szakmai zsűri által hozzáférhető formában legyen! A nevezett előadások számának függvényében az ODE által megbízott szakmai zsűri tekinti meg az online elérhető előadásokat, majd területi és szakmai szempontokat egyaránt figyelembe véve válogatja ki az Országos Diákszínházi Fesztivál résztvevőit.

Az Országos Diákszínházi Fesztivál célja továbbra is az ismerkedés és a tapasztalatcsere, illetve az ODE harminc éves tevékenységének továbbörökítése, fejlesztése. Szakemberek és a diákszínjátszók segítségével keresik az innovációt, a rendezvényre meghívott csoportokkal közösen. Szándékaik szerint a versenyhelyzetet teljesen háttérbe szorítják, céljuk, hogy az országos találkozó valóban a csoportoknak, csoportvezetőknek, a szakma jeles képviselőinek szóló szakmai ötletvásárrá és kapcsolattartási színhellyé váljon. Az idei fesztiválra az online jelentkezés után a zsűri ajánlására hívnak meg előadásokat.

Az Országos Diákszínházi Fesztiválra való jelentkezés határidői:

1 Előzetes jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével (határidő: 2021.04.01)

2 Előadások feltöltése, youtube-link elküldése az odeposta@gmail.com címre (határidő: 2021.05.31)

3 Az Országos Diákszínjátszó Fesztivál résztvevőinek véglegesítése (2021.06.15.)

4 A III. Országos Diákszínjátszó Fesztivál megvalósítása (2021. augusztus 16-22.)

A további nevezési feltételekről és egyéb, lényeges tudnivalókról az odefeszt.hu oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

 Forrás: ODE

CÍMKÉK: